File

Μόσχα: Τουρκική «υπερπαραγωγή» η δήθεν παραβίαση από ρωσικό μαχητικό SU-34 του τουρκικού εναέριου χώρου

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με επίσημη ανακοίνωση αποκάλεσε ως  εντελώς  αβάσιμη προπαγάνδα την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για δήθεν παραβίαση από ρωσικό  μαχητικό αεροσκάφος Su-34, του τουρκικού  εναέριου χώρου στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, και τόνισε ότι  τα ρωσικά  ραντάρ στην Συρία δεν κατέγραψαν καμία παραβίαση . Την ανακοίνωση υπογράφει  ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος Igor  Konashenkov.

« Δεν υπήρξε καμία παραβίαση του  τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος από τον εναέριο χώρο της συριακής  Δημοκρατίας, και δεν ευσταθούν οι  δηλώσεις της τουρκικής πλευράς για το υποτιθέμενο γεγονός της παραβίασης του εναέριου χώρου από βομβαρδιστικό αεροσκάφος  Su-34 . Όλα αυτά είναι απλώς μια  αβάσιμη  τουρκική προπαγάνδα»,  δήλωσε ο Konashenkov.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου Άμυνας  εξέφρασε  την πεποίθηση ότι οι Τούρκοι εμπειρογνώμονες αεράμυνας γνωρίζουν  ότι  όλοι οι παρακείμενοι σταθμοί  ραντάρ , οι οποίοι  ελέγχουν τον τουρκικό εναέριο χώρο, μπορεί να καταγράψουν, το ίχνος  την ταχύτητα και την πορεία του αντικειμένου στον αέρα, αλλά όχι τον τύπο του αεροσκάφους  τον οποίο "βιάστηκαν" να παρουσιάσουν οι Τούρκοι .

«Κανένα από αυτά τα ραντάρ δεν είναι σε θέση να καθορίζει το είδος του αεροσκάφους  και την ταυτότητα  του οποιουδήποτε αντικειμένου. Πτήσεις πραγματοποιούν  στην ίδια περιοχή και τα αεροσκάφη του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Η πρόωρη δημοσιοποίηση του ίχνους  ως ρωσικού αεροσκάφους  Su-34 είναι ψευδέστατη . Αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω της άμεσης οπτικής επαφής με άλλο αεροσκάφος, το οποίο βέβαια δεν υπήρχε στην περιοχή»,    είπε ο Konashenkov.

« Για να μιλήσω σοβαρά οι Τούρκοι βλέπουν πολλές   ταινίες του Χόλυγουντ»,  δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ. !!

Την ίδια στιγμή ο  ακόλουθος τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα Igor  Mityakov επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti  το γεγονός των συνομιλιών Ρώσων αξιωματούχων με τον Τούρκο Πρέσβη , αλλά το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, δεν  αποκαλύφθηκε . Οι Ρώσοι μιλούν για ανεπιτυχή προσπάθεια του Ερντογάν να συνομιλήσει με τον Πούτιν.

« Ζήτησα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών  επαφή με τη ρωσική πλευρά και ζήτησα προσωπικά να μιλήσω με τον  (Βλαντιμίρ) Πούτιν,  αλλά ο Πρέσβης μας   ενημέρωσε ότι δεν έχει λάβει  απάντηση »,  δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους το Σάββατο.

Στην συνέχεια αφού είδε και αποείδε ο Τούρκος Πρόεδρος άρχισε τις απειλές .  Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πριν από την αναχώρησή του για τη Χιλή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, την οποία χαρακτήρισε επίσης ως εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ, ήταν αποτέλεσμα των ρωσικών προσπαθειών για να κλιμακωθεί η υπάρχουσα ένταση στην περιοχή.

«Η Ρωσία θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις», είπε ο Ερντογάν.

Παίζουν συνεχώς  με την «φωτιά» οι Τούρκοι και είναι ορατό πλέον  ότι θα καούν . Η απόρριψη  όμως της κλήσεως του Ερντογάν από τον Πούτιν είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Μόσχα για την τουρκική κυβέρνηση.

Το όλο σκηνικό της δήθεν παραβίασης του τουρκικού εναέριου  χώρου είναι σκηνοθεσία , παραγωγή και εκτέλεση made in Turkey, τίποτε περισσότερο και η "συντήρηση της" και από το ΝΑΤΟ υποκρύπτει άλλους "σκοπούς" ενόψει των συνομιλιών στην Γενεύη για το μέλλον της Συρίας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR