World

Ισόβια στους Ηρωικούς Τούρκους Δημοσιογράφους της Cumhuriyet – Ο Ερντογάν Κόβει Όλα τα Κεφάλια …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Έγινε γνωστό από τον Τουρκικό τύπο, η καταδίκη των δύο δημοσιογράφων της Cumhuriyet, που αποκάλυψαν την μεταφορά όπλων από την Τουρκία προς τους Ισλαμιστές στη Συρία,  με την ακραία ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία σίγουρα θα ήταν σοβαρό θέμα η αποκάλυψη κρατικών μυστικών, όμως στη δικτατορία του Ερντογάν αποτελεί νομιμότητα η αποκάλυψη των σκοτεινών απάνθρωπων σχεδίων του μεταξύ των οποίων και οι μυστικές ενέργειες του που προκαλούν το αιματοκύλισμα της Μ. Ανατολής μέσω της ενίσχυσης των δολοφόνων του Ισλαμικού Κράτους και παράλληλα οι δράσεις του για εθνοκάθαρση των Κούρδων. Μάλιστα αυτοί οι δημοσιογράφοι ήταν εκείνοι που πρόσφατα έστειλαν δημόσια επιστολή στον Ιταλό πρωθυπουργό προτρέποντας αυτόν και όλη την ΕΕ να μην συνεργαστούν για κανένα θέμα με τον Ερντογάν ειδικά με τη χρηματοδότηση για το προσφυγικό καθόσον έχουν απέναντι τους ένα φασιστοειδές  που δεν πρεσβεύει καμία από τις δημοκρατικές αρχές της Ευρώπης.

Έτσι, την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης, σύμφωνα με το Dogan, προφανώς κατά παραγγελία Ερντογάν, ζήτησε Τούρκος εισαγγελέας κατά των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet, οι οποίοι κατηγορούνται για αποκάλυψη κρατικών μυστικών. Ο Τζαν Ντουντάρ, διευθυντής της εφημερίδας και ο Ερντέμ Γκιουλ, διευθυντής του γραφείου της Άγκυρας, φυλακίσθηκαν στις 26 Νοεμβρίου, κατηγορούμενοι για την ανάρτηση βίντεο που δείχνει φορτηγά που ανήκουν στον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MIT) της Τουρκίας να μεταφέρουν όπλα, με τελικό αποδέκτη ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.

Θεωρούμε ηρωική την αντίσταση των Τούρκων δημοσιογράφων και υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας να ασκήσει πιέσεις ώστε να αποτραπούν τέτοιες αποφάσεις στο παρόν και το μέλλον. Όσο για τα κεφάλια που άδικα κόβει συνέχεια ο Ερντογάν, είναι βέβαιο ότι η οργή ξεχειλίζει …  και θα οδηγήσει σε δύσκολες στιγμές αυτόν και τη χώρα του.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR