World

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΡΚΚ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για πρώτη φορά από τότε που ξανάρχισε την ένοπλη δράση του το κουρδικό ΡΚΚ εδώ και μερικά χρόνια, εμφανίστηκε στην Σμύρνη απέναντι από τα ελληνικά νησιά προκαλώντας μάλιστα και μια μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής για την αντιμετώπιση του.

Να σημειωθεί ότι στη Σμύρνη υπάρχει μεγάλη κουρδική κοινότητα ενώ η πόλη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Τουρκίας που καταψηφίζει συστηματικά το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, (Milliyet 20/1), οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει αυτές τις μέρες μια μεγάλη επιχείρηση καταστολής δραστηριότητας κέντρων του κουρδικού ΡΚΚ, ενώ έχουν σημειωθεί πολλές συλλήψεις ενεργών μελών της κουρδικής οργάνωσης.

Οι επιχειρήσεις αυτές διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης και συγκεκριμένα στις περιοχές, Karabağlar, Konak, Byraklı, Menemen και στο γνωστό από την εποχή που οι Έλληνες κατοικούσαν στην Σμύρνη προάστιο της πόλης, Bornova.

Οι ανακοινώσεις της τοπικής Διεύθυνσης Ασφαλείας κάνουν λόγο για ανθρωποκυνηγητό από ενόπλους με μάσκες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται καθώς το δίχτυο του ΡΚΚ αποδεικνύεται ότι είναι πολύ ισχυρό και βρίσκει έδαφος ανάπτυξης στην πόλη όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού διάκειται αρνητικά προς τον Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR