Στην Ελλάδα από την αρχή της έξαρσης της πανδημίας έγιναν διάφορες παρακλήσεις σε ναούς προς τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, για την ασθένεια.
Σε σχέση με την ταχεία εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, Έλληνες ιερείς από τη Βαυαρία θυμήθηκαν ωστόσο μια Αγία, η οποία ξεχάστηκε στην Ελλάδα και στις περισσότερες άλλες χώρες.
Μιλάμε για την Αγία Στεφανίδα-St. Corona ( γίνεται και συνειρμός με τις λέξεις «Στεφάνι» και «κορώνα»). Ήταν συνηθισμένο να προσεύχεται για μεσολάβηση σε ασθένειες και επιδημίες. Η Αγία έζησε στην Ιταλία στα μέσα του 2ου αιώνα μ.Χ. και ήταν γυναίκα ενός στρατιωτικού στην Ιταλία το 160 μ.Χ., όταν βασιλιάς ήταν ο Αντωνίνος. Στο μεταξύ πέθανε ο άνδρας της και έμεινε χήρα.
Κατά το μαρτύριο του Αγίου Βίκτορα ήταν εκεί, και με παρηγοριά τον ενέπνευσε να μην αποκηρύξει την πίστη και να υπομείνει μέχρι το τέλος το μαρτύριο , κάτι για το οποίο οι ειδωλολάτρες την συνέλαβαν επί τόπου. Όταν παρουσιάστηκε στον αυτοκράτορα, δεν παραιτήθηκε από την πίστη της. Στη συνέχεια, δέθηκε σε δύο φοίνικες λυγισμένους στο έδαφος, οι οποίοι, ισιώνοντας, την έσκισαν σε κομμάτια.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 11 Νοεμβρίου. Οι Καθολικοί την τιμούν, ωστόσο, μια άλλη μέρα. Είναι ιδιαίτερα σεβαστή στη Βαυαρία και την Αυστρία, όπου παρεκκλήσια και ναοί έχουν χτιστεί προς τιμή της από τον 14ο αιώνα.
Ένας από αυτούς βρίσκεται στην Αργάτα, 35 χλμ. από το Μόναχο, όπου ο κληρικός της Μητρόπολης Γερμανίας, ο π.Απόστολος Μαλαμούσης μαζί με άλλους στα τέλη Μαρτίου βρέθηκαν για να προσευχηθούν για τη θεραπεία όλων εκείνων που ήταν άρρωστοι με τη «σύγχρονη πανούκλα» και για ένα πρώιμο τέλος της πανδημίας COVID-19.