Πριν από λίγες ημέρες είχαμε γράψει για τον “Ιησού της Αραβίας” που υποτίθεται πως είναι πιο πολύ Ανατολίτης παρά Δυτικός..
Τα.... μαθήματα για τον Ιησού συνεχίζονται όμως όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα.
Τα μαθήματα πρέπει να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι μουσουλμάνοι τον βλέπουν ως προφήτη και επίσης να εξετάσουν την εβραϊκή ταυτότητά του, ανέφεραν ακαδημαϊκοί.
Σύμφωνα με τους συγγραφείς ενός νέου βιβλίου, με τίτλο “Ποιος είναι ο Ιησούς;” στους μαθητές θα πρέπει να παρουσιάζεται ένα φάσμα των προοπτικών του Ιησού με μαθήματα θρησκευτικής εκπαίδευσης πιο αυστηρά.
Ο καθηγητής Rob Freathy, από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που έβγαλε το βιβλίο, είπε: “Δεν υπάρχει ενιαία, ουδέτερη και αντικειμενική απάντηση στο ερώτημα,“Ποιος είναι ο Ιησούς; Οι απαντήσεις διαφέρουν ανάλογα με το ποιος ερωτάται”
Το βιβλίο εισάγει μια ομάδα λογοτεχνικών μελετητών που έχουν διαφορετικά κίνητρα για τη μελέτη του Ιησού. Ο αναγνώστης συναντά στη συνέχεια μια σειρά απαντήσεων στην ερώτηση "Ποιος είναι ο Ιησούς;" Αυτό περιλαμβάνει την ανάλυση πηγών, όπως η Βίβλος, το Κοράνι, ιστορικά γραπτά, τελετουργίες, συνεντεύξεις, αρχιτεκτονική, έργα τέχνης κλπ.
Επίσης όπως κάθε Χριστούγεννα προκειμένου να δείξουν κάποιοι πόσο κοντά είναι Χριστιανισμός και Ισλάμ εμφανίζουν μια λίστα από έξι πράγματα για τον ρόλο του Ιησού και της Θεομήτορος στο Ισλάμ:
-Ο Ιησούς, η Μαρία και ο άγγελος Γαβριήλ βρίσκονται στο Κοράνι (όπως είναι ο Αδάμ, ο Νώε, ο Αβραάμ, ο Μωυσής, και ένα σωρό άλλους χαρακτήρες Αγία Γραφή).
-Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς (που ονομάζεται «Isa» στα αραβικά) ήταν ένας προφήτης του Θεού, γεννήθηκε από μια παρθένο (Μαρία), και θα επιστρέψει στη Γη πριν από την Ημέρα της Κρίσης για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και να νικήσει τον al-Masih ad-Dajjal ( «ψευτο-Μεσσίας»), επίσης γνωστός ως ο Αντίχριστος.
Όλα αυτά μπορεί να ακούγεται πολύ οικεία σε πολλούς χριστιανούς.
-Η Mαρία(που ονομάζεται «Maryam» στα αραβικά) έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Κοράνι το όνομά της - το μόνο κεφάλαιο στο Κοράνι που αφορά μια γυναικεία μορφή. Στην πραγματικότητα, η Μαρία είναι η μόνη γυναίκα που αναφέρεται ονομαστικά σε ολόκληρο το Κοράνι: Όπως σημειώνεται «οι άλλες γυναικείες μορφές προσδιορίζονται μόνο από τη σχέση τους με τους άλλους, όπως η σύζυγος του Αδάμ και της μητέρας του Μωυσή, ή από τον τίτλο τους, όπως είναι η βασίλισσα του Σαβά ». Η Μαρία αναφέρεται περισσότερες φορές στο Κοράνι σε σχέση με το σύνολο της Καινής Διαθήκης.
-Ακριβώς όπως και με όλους τους άλλους προφήτες, συμπεριλαμβανομένου του Μωάμεθ, οι μουσουλμάνοι απαγγέλλουν, «ειρήνη σ 'αυτόν» κάθε φορά που αναφέρονται στον Ιησού.
Το όνομα «Ιησούς, ο γιος της Μαρίας» γραμμένο στα αραβικά στην καλλιγραφία, ακολουθούμενη από την «ειρήνη σ 'αυτόν.» είναι έτσι: بلال الدويك
-Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς έκανε θαύματα: Το Κοράνι περιγράφει πολλά από τα θαύματα του Ιησού, συμπεριλαμβανομένων της ίασης στους τυφλούς, θεραπεύοντας τους λεπρούς, ανάσταση των νεκρών.
-Η ιστορία της γέννησης του Ιησού, όπως είπε το Κοράνι είναι και η ιστορία πρώτου θαύματός του.