Αρχείο

Να γιατί η Ελλάδα είναι το «κλειδί» των εξελίξεων - Η Ρωσία είναι έτοιμη να κατασκευάσει στην διώρυγα του Σουέζ τεράστια βιομηχανική ζώνη

Πριν από δύο χρόνια η Αίγυπτος είχε ανακοινώσει τον εκσυγχρονισμό της διώρυγας του Σουέζ, η οποία είναι μία από τις πιο σημαντικές διώρυγες στο Κόσμο .

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε τρία χρόνια, αλλά αργότερα μειώθηκε στους 12 μήνες.

Η νέα διώρυγα του Σουέζ θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, καθώς επίσης και διάφορα βιομηχανικά πάρκα, συμπεριλαμβανομένης ενός ρωσικού , ενός κινεζικού και ενός ιταλικού.

Το ρωσικό βιομηχανικό πάρκο στη διώρυγα του Σουέζ πρόκειται να επεκταθεί από 80 στα 2.000 εκτάρια (20 τ. Χλμ.), σύμφωνα  με τον Ρώσο υπουργό βιομηχανίας και εμπορίου  Denis Manturov.

 «Ο Αιγύπτιος  Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι αποφάσισε να διαθέσει περισσότερα εκτάρια  στο ανατολικό τμήμα του Πόρτ Σάιντ στην  διώρυγα του Σουέζ. Στο μέλλον το  Κάιρο είναι έτοιμο να επεκτείνει αυτή τη ζώνη στα  2.000 εκτάρια», δήλωσε ο Manturov . Η κατασκευή του βιομηχανικού πάρκου θα ξεκινήσει το 2018.

Η απόφαση για την κατασκευή μιας ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην Αίγυπτο είχε συμφωνηθεί από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Αιγύπτιο ομόλογό του το 2014.

Οι διαπραγματεύσεις προσωρινά είχαν παγώσει όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος ανατινάχθηκε από τους ισλαμιστές τρομοκράτες πάνω από τη χερσόνησο του Σινά τον Οκτώβριο του 2015, σκορπώντας τον θάνατο σε δεκάδες Ρώσους τουρίστες.

clur83cuwaapf2d

Η νέα βιομηχανική ζώνη αναμένεται να προσφέρει 77.000 θέσεις εργασίας, και οι επιχειρήσεις αναμένουν έσοδα που θα ανέλθουν στα 11,6 δισεκατομμύρια $.

Ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις και ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα είναι 10 τοις εκατό, ενώ ο  φόρος επί των πωλήσεων θα καταργηθεί.

Εκτιμάται ότι περίπου 4,6 δισεκατομμύρια $ θα επενδυθούν στην κατασκευή του βιομηχανικού πάρκου έως το  2035.

Όπως λοιπόν  γίνεται αντιληπτό η Αίγυπτος στο μέλλον θα φιλοξενήσει σίγουρα μια ναυτική και μία χερσαία στρατιωτική βάση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων , διότι το Σουέζ αποτελεί το «μήλο της έριδος», ΗΠΑ, ΕΕ, Σαουδικής Αραβίας και Κίνας .

Επίσης ο ρωσικός στόλος Μεσογείου θα  αναλάβει την αποκλειστική φύλαξη της εν λόγω μεγάλης επένδυσης και θα "σουλατσάρει" σε μόνιμη βάση σε Αιγαίο και Α,Μεσόγειο.

Τώρα όμως γίνεται απολύτως κατανοητό πόσα χάνει η Ελλάδα από την παρουσία της στην ΕΕ και το ευρώ , που μας  κρατάει «φυλακισμένους» στις ορέξεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...