Κόσμος

Σφοδρή ρήξη Ιμάμογλου-Ερντογάν για το κανάλι της Κων/πολης- Πίσω από όλα η κατάργηση της συνθήκης του Μοντρέ

Μεγάλη μετωπική κόντρα έχει προκληθεί ανάμεσα στον πολλά υποσχόμενο δήμαρχο, Ε. Ιμάμογλου, και τον σύγχρονο σουλτάνο της Τουρκίας  Ρ.Τ.Ερντογάν, με αφορμή το θέμα του νέου καναλιού της Κων/πολης, το οποίο υποκρύπτει άλλο "βρώμικο σχέδιο" από πίσω του.

“Ο Ιμάμογλου που ανήκει στους κεμαλιστές του CHP, αντιτάσσεται στο σχέδιο του καναλιού της Πόλης το οποίο θα εξάλειφε τη συμφωνία του Montreux. Ο Ιμαμόγλου θεωρεί ότι είναι ιδιοκτήτης της Κωνσταντινούπολης”, αναφέρει η δήλωση του Τούρκου υπουργού μεταφορών Cahit Turhan, με την υποσημείωση ότι υπάρχουν υπογεγραμμένα πρωτόκολλα μεταξύ των υπουργείων και του Δήμου (προ Ιμάμογλου) για το περιβόητο κανάλι της Κων/πολης.

"Πριν από τις εκλογές «όλα ήταν πολύ όμορφα», αλλά μετά από αυτές, ο υπουργός μεταφορών και υποδομών και ο Ιμάμογλου έβγαλαν τα “μαχαίρια”. Ο νυν Δήμαρχος έβαλε “φωτιές” λέγοντας "δεν υπάρχουν συμφωνίες νομικής ισχύος για αυτό το θέμα ενώ ο Υπουργός του διαμηνύει (εκ μέρους του Ερντογάν) ότι όλα είναι έτοιμα και το έργο θα υλοποιηθεί", αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeniakit.

Ενώ οι Τούρκοι “κοντράρονται” η ουσία του σχεδίου αυτού αποκαλύπτεται και αφορά την συνθήκη του Μοντρέ, από την οποία εξαρτάται η άμυνα της Ρωσίας στην Μαύρη θάλασσα.

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με τα έγγραφα του Τούρκου γκιουλενιστή δημοσιογράφου Α. Μποζκούρτ, ότι η Τουρκία ζήτησε να ονομάσουν τα δύο στενά (Βοσπόρου και Δαρδανελλίων), σε «Στενά της Κωνσταντινούπολης» και «Στενό Τσανάκκαλε», για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Ο Ερντογάν είτε ετοιμάζεται να παίξει ένα τεράστιο παιχνίδι για λογαριασμό των ΗΠΑ , είτε έχει παραφρονήσει εντελώς.

Οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος των Στενών από την εποχή της Αικατερίνης της Μεγάλης σημαίνει πόλεμο επιτόπου για την Μόσχα, και αυτό το γνωρίζει ο Τούρκος πρόεδρος.

Το έτερο σχέδιο όμως που ενώνει όλο αυτό το τεράστιο κόλπο, μας το δημοσιοποιεί ο Βούλγαρος αξιωματούχος Αντρέι Μπότσεφ, ο οποίος δήλωσε ότι κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, τα κράτη μέλη ενέκριναν σχέδιο στρατιωτικής δράσης κατά επιθέσεως εναντίον οποιασδήποτε χώρας του ΝΑΤΟ.

Το BulgarianMilitary.com υπενθυμίζει ότι η πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ «4 × 30» είναι σαφώς εναντίον της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατιωτικό αναλυτή Aleksandr Goltz, "η Ρωσία αντιμετωπίζεται πλέον ως απειλή μετά την επικείμενη αλλαγή στρατηγικής του ΝΑΤΟ, ειδικά με την πρωτοβουλία 4χ30 που σημαίνει θα ετοιμαστούν για άμεση δράση 30 πλοία, 30 τάγματα κομάντος και 30 μοίρες αεροπορικών δυνάμεων".

Σύμφωνα με άλλους Ρώσους ειδικούς, αυτή η πρωτοβουλία δεν μοιάζει με μια καλά σχεδιασμένη στρατιωτική κίνηση αλλά ως τη δημιουργία ενός μέσου τιμωρίας για τη Ρωσία, και μια κίνηση αντίδρασης.

Αντικειμενικά, η υλοποίηση αυτού του σχεδίου (που ονομάζεται "4 × 30" στο ΝΑΤΟ) δεν θα είναι σε θέση να εξισορροπήσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που υπάρχουν ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία”, δηλώνουν Ρώσοι ειδικοί.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο πριν 20 ημέρες, ο Μπόρισοφ υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα κέντρο συντονισμού για τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ της δυνάμης αυτής στη Μαύρη Θάλασσα.

Όλα αυτά ενώ ο Ερντογάν “βάζει φωτιά” στην Α.Μεσόγειο απειλεί Ελλάδα και Κύπρο και ετοιμάζεται να εισβάλει στην Λιβύη. Σίγουρα κάτι μεγάλο ετοιμάζεται στην ΝΑ Ευρώπη και Μεσόγειο ταυτόχρονα.

https://twitter.com/AegeanHawk/status/1204077591021404161

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...