Με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ιταλία μετά και την επίσημη παραίτηση του πρωθυπουργού και τον Σαλβίνι πιο ισχυρό από ποτέ να τρίβει τα χέρια του, η Ευρώπη είναι έτοιμη για την μητέρα των μαχών!
Και σε αυτήν την μάχη τα στρατόπεδα ξεκαθαρίζουν με αφορμή το μεταναστευτικό. Η σθεναρή στάση του Σαλβίνι και η συστηματική του άρνηση στα διαφόρων ειδών... “πλοία της ελπίδας” με...δύσμοιρους πρόσφυγες, τον έχει καταστήσει Νο1 καταλυτικό παράγοντα όχι μόνο στην ιταλική αλλά και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Η μεγάλη μάχη, λοιπόν, μεταξύ των πατριωτικών φωνών και των...προοδευτικών θα δοθεί για το μεταναστευτικό, αλλά το αποτέλεσμά της θα σημάνει πολλά περισσότερα για το μέλλον της ένωσης.
Δείγμα του ότι τα πιόνια έχουν ήδη στηθεί ήταν και οι νέες δηλώσεις Μέρκελ.
Η Άνγκελα Μέρκελ καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να επανενεργοποιήσουν τις ναυτικές επιχειρήσεις για να συλλέξουν τους μετανάστες στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με τον Die Welt, η Μέρκελ πρότεινε ότι η ΕΕ θα πρέπει να ξαναρχίσει μια ναυτική αποστολή παρόμοια με την “Επιχείρηση Σοφία” η οποία σταμάτησε νωρίτερα αυτό το έτος το Μάρτιο μετά την αυστηρή αντίσταση της εθνικής λαϊκής κυβέρνησης της Ιταλίας.Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών της σχετικά με το θέμα, η Μέρκελ είπε: "Σίγουρα θα ήταν καλό αν και πάλι θα έχουμε μια Επιχείρηση Σοφία σήμερα, ώστε τα κυβερνητικά πλοία να σώσουν ζωές".
Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να τερματίσει τη ναυτική διάσταση της αποστολής “Επιχείρηση Σοφία”, η οποία είχε σκοπό την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στη Μεσόγειο, εξαιτίας των διαφωνιών των χωρών-μελών της. Πολλοί τότε εξέφρασαν την εικασία ότι η κλειστή λιμενική πολιτική του υπουργού Matteo Salvini οδήγησε τελικά τη Μέρκελ στην έκκληση να διακοπεί η επιχείρηση.
Η Ιταλία, επειδή είναι τόσο κοντά στη Βόρεια Αφρική, αναγκάστηκε να φέρει το κύριο βάρος της μαζικής μετανάστευσης που έρχεται από την περιοχή της Μεσογείου.
Δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που συλλέχτηκαν με πλοία στη Μεσόγειο είχαν πεταχτεί κυριολεκτικά στην Ιταλία χάρη στην επιχείρηση Σοφία. Όμως, η επιχείρηση δεν έχει επικριθεί μόνο από τους κυβερνώντες στην Ιταλία.
Κατά τη συζήτηση της επιχείρησης Σοφία, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μοχάμεντ Τάχε Σιάλα, δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτή η Σοφία ... είναι αρνητική. Δεν είναι κάτι θετικό. Απλά επειδή εν μέρει ενθαρρύνουν τη μετανάστευση ».
Παρόλο που η σθεναρή μεταναστευτική στάση του Salvini οδήγησε σε δραστική μείωση του αριθμού των απόπειρων διέλευσης των μεταναστών καθώς και του αριθμού των θανάτων από πνιγμό στη Μεσόγειο, αυτό το καλοκαίρι καταγράφηκε άνοδος του αριθμού των μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.
Επίσης, αυξήθηκε το ποσό των μεταφορικών οχηματαγωγών ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, γεγονός που ενθάρρυνε περαιτέρω τους μετανάστες να πραγματοποιήσουν το επικίνδυνο ταξίδι.
Επί του παρόντος, τα τρία μεταναστευτικά πορθμεία που λειτουργούν στη Μεσόγειο είναι τα εξής: η γαλλική ΜΚΟ SOS Méditerranée και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), το «Alan Kurdi» που λειτουργεί με την γερμανική ΜΚΟ Sea-Eye και το “Open Arms "που διαχειρίζεται η ισπανική ΜΚΟ Proactiva. Ειδικά για το τελευταίο έχει χαρακτηριστεί ως ο “πολιορκητικός κροιός” του Σόρος ενάντια στην Ισπανία.
Μόνο που η δράση του Σόρος σχετικά με το μεταναστευτικό δεν σταματάει εδώ. Στην γαλλική πόλη της Γκρενομπλ ισλαμιστές “ακτιβιστές” έλαβαν οικονομική βοήθεια από τον Σόρος.
Στις 23 Ιουνίου 7 μουσουλμάνοι ακτιβιστές από την Μπουρκίνα Φάσο δημιούργησαν θέμα σε πισίνα στην γαλλική πόλη προσπαθώντας να επιβάλλουν το “μπουρκίνι” (μουσουλμανικό μαγιό)
Η ομάδα των ακτιβιστών φέρει το όνομα “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”, και χρηματοδοτούνται από τον Σόρος και τον Tariq Ramadan.
O τελευταίος είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Ελβετός μουσουλμάνος ακαδημαϊκός, φιλόσοφος και συγγραφέας, καθηγητής σύγχρονων ισλαμικών σπουδών στο Κολλέγιο του St Antony's College της Οξφόρδης και της Θεολογικής και Θρησκευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης [3]. Είναι επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Ισλαμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Hamad Bin Khalifa στο Κατάρ και στο Πανεπιστήμιο Mundiapolis στο Μαρόκο. Είναι επίσης ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Doshisha της Ιαπωνίας. Είναι διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Ισλαμικής Νομοθεσίας και Δεοντολογίας (CILE), με έδρα τη Ντόχα. Είναι μέλος της συμβουλευτικής ομάδας του εξωτερικού γραφείου του Ηνωμένου Βασιλείου για την ελευθερία της θρησκείας ή της πίστης. Εκλέχτηκε από το περιοδικό Time το 2000 ως ένας από τους επτά θρησκευτικούς πρωτοπόρους του 21ου αιώνα και το 2004 ως ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως "μεταρρυθμιστή Salafi".
Εργάζεται κυρίως στην ισλαμική θεολογία και τη θέση των Μουσουλμάνων στη Δύση και στις χώρες με πλειοψηφίας Μουσουλμάνων.
Επιστρέφοντας όμως στην περίπτωση της Γκρενόμπλ, η ακτιβιστική ομάδα “Συμμαχία των Πολιτών”το 2016, έλαβε τουλάχιστον 80.000 ευρώ από την οργάνωση Open Doors του Σόρος.
Σύμφωνα με τον Le Canard Enchaîné (03/07/2019), η Citizen Alliance είναι επίσης συνεργάτης των “Μουσουλμάνων Φοιτητών της Γαλλίας” που θεωρείται κομμάτι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Επιπλέον, ο πρόεδρός της, ο Ταούς Χαμμούτι , είναι θαυμαστής του Tariq Ramadan!
Καταγγελίες αναφέρουν πως επιδοτείται και από δημόσιο χρήμα της Γκρενόμπλ, την στιγμή μάλιστα που τα επεισόδια που σχετίζονται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ πολλαπλασιάστηκαν στη Γκρενόμπλ τα τελευταία χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2019, το παλαιότερο τζαμί της πόλης, το οποίο άνοιξε το 1985, ο Al Kawthar, έκλεισε με νομαρχιακή απόφαση για έξι μήνες. Γιατί; Επειδή ο κύριος ιμάμης είχε κήρυξε ένοπλη τζιχάντ και ανεστάλη από το αξίωμά του στις 15 Ιανουαρίου.