Κόσμος

Σίγουρος για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ δηλώνει ο Πρόεδρος της Γεωργίας ενώ διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ - Δείτε εικόνες και βίντεο

Έτοιμη προς ένταξη στην ΕΕ είναι η Γεωργία ενώ σε αυτή την απόφαση φαίνεται να "βοήθησαν" και οι στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγουν οι ΗΠΑ στην χώρα με την συμμετοχή 650 αντρών και την μεταφορά εκατοντάδων αρμάτων μάχης M1A1 Abrams.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Γεωργίας Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, η κοινωνία αλλά και η πολιτική ηγεσία της χώρας «κινείται σταθερά προς την ενσωμάτωση στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γεωργία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρέπει να χτίσουμε μία κοινωνία με ευρωπαϊκές αξίες, που θα βασίζεται στα ιδανικά της ελευθερίας. Η κοινωνία και οι πολιτική ηγεσία της χώρας μας κινείται καθαρά και αποφασιστικά προς την ενσωμάτωση στην ευρωπαϊκή οικογένεια, κάτι που γίνεται φανερό από τις συμφωνίες μας, τις πολιτικές μας διεργασίες και την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών του φθινοπώρου κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα», δήλωσε ο Μαργκβελασβίλι σε κονσέρτο στα πλαίσια των εκδηλώσεων στην Γεωργία για την Ημέρα της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι «στο μέλλον θα υπάρξουν πολλές νίκες στην μάχη της ενταξιακής πορείας μας στην Ευρώπη.

Η Γεωργία θα γίνει μέλος της ΕΕ και είμαι σίγουρος γι’ αυτό». Η Κομισιόν, τον Δεκέμβριο του 2015 εξέδωσε αναφορά σύμφωνα με την οποία η Γεωργία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της πρότεινε την απελευθέρωση της βίζας στην ΕΕ για τους πολίτες της, ενώ η σχετική απόφαση ελήφθη τον Μάρτιο και θα έχει τεθεί σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά οι ΗΠΑ μεταφέρουν άρματα μάχης από τo λιμάνι Varna στη Βουλγαρία στο Batumi στην Γεωργία και προετοιμάζονται για στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν για την άσκηση με την κωδική ονομασία "Noble Partner" άρματα μάχης, την πρώτη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, την τρίτη Μεραρχία πεζικού.

"Είμαστε εδώ στο Batumi για να ελέγξουμε τί απαιτείται για τη μετακίνηση οπλισμού και πόσο γρήγορα μπορούμε να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση. Είναι μέρος της μελέτης υποστήριξης εφοδιασμού" είπε ο Στρατηγός Ben Hodges του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη.

"Ήρθαμε επίσης για να δείξουμε στην Γεωργία ότι έχουμε δεσμευτεί να εργαστούμε μαζί και να βελτιώσουμε τη μαχητικότητα μας" πρόσθεσε.

"Σκοπός των ασκήσεων είναι να διαβεβαιώσουμε ότι οποιοσδήποτε, πρόσωπο ή χώρα, θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές πριν λάβει λάθος απόφαση" είπε ο Υπουργός Άμυνας της Γεωργίας Khidasheli.

Στα πολεμικά παίγνια συμμετέχουν 650 άντρες του Αμερικανικού Στρατού, 150 Βρετανοί, 500 στρατιώτες του Γεωργιανού Στρατού.

Oποιαδήποτε κίνηση εισχώρησης σε ΕΕ ή σύσφιξης των σχέσεων με ΗΠΑ από την πλευρά της Γεωργίας θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Μην ξεχνάμε την μεγάλη ρωσική βάση στην Ν.Οσετία...

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=B8DdyxsJ4pQ]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ