Αρχείο

«Παιχνίδια πολέμου» στην Βουλγαρία από Αμερικανούς, Καναδούς και Τούρκους με στόχο την Ρωσία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Κοινή βουλγαρο-αμερικανική στρατιωτική άσκηση ξεκίνησε σήμερα 4 Απριλίου 2016 στο Νόβο Σέλο κοντά στην πόλη Σλίβεν , περίπου 70 χλμ από το Μπουργκάς ( Πύργος) στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το βουλγαρικό  Υπουργείο Άμυνας , σύμφωνα με δημοσίευμα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε  ότι στις 4 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η μετακίνηση των στρατιωτικών μονάδων με  βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό που εμπλέκονται σε ασκήσεις με τους Αμερικανούς , οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τις 16 Μαΐου 2016.

Περίπου 250 Αμερικανοί πεζοναύτες συμμετέχουν στην άσκηση, που ονομάζεται «Κοινή Εκπαίδευση 1», και η οποία  θα πραγματοποιηθεί  σε δύο στάδια.

Στην άσκηση συμμετέχουν βαρέα  στρατιωτικά οχήματα όπως είναι τα αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams , οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα.

Το πεδίο βολής στο  Novo Selo είναι μία από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Βουλγαρία που καλύπτονται από την συμφωνία του 2006 μεταξύ της Σόφιας και της Ουάσιγκτον για την από κοινού χρήση  στρατιωτικών βάσεων στη Βουλγαρία.

US-Bulgarian-military-exercise

Τα βουλγαρικά  μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι ασκήσεις  είναι μέρος της νατοϊκής επιχείρησης «Atlantic Resolve», η οποία ξεκίνησε το 2015 για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την  επιχείρηση αυτή θα υπάρχουν συνεχείς  ασκήσεις των δυνάμεων του  ΝΑΤΟ με χώρες της  ανατολικής Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή το Πεντάγωνο ανακοινώνει ότι , «οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδεικνύουν  την συνεχή δέσμευσή τους  για την συλλογική ασφάλεια μέσα από μια σειρά δράσεων με στόχο να καθησυχάσουν  τους συμμάχους και τους εταίρους  της Αμερικής στο ΝΑΤΟ , για την διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή υπό το πρίσμα της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία».

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσφατα  την πρόθεση ενισχύσεως της στρατιωτικής παρουσίας τους  στην Ανατολική Ευρώπη, μέσω της ανάπτυξης μία ακόμη τεθωρακισμένης  ταξιαρχίας.

Η ανάπτυξη των νέων δυνάμεων θα  ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2017 και αποτελούν την πιο σημαντική αμερικανική  στρατιωτική ενίσχυση του ΝΑΤΟ μετά την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Επίσης η Βουλγαρική  Τηλεόραση προέβαλε την παρουσία της  καναδικής Φρεγάτας κατευθυνόμενων πυραύλων HMCS Fredericton που είναι  αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Βάρνα στην Μαύρη Θάλασσα. 

Στην Βάρνα αναμένονται και τρία τουρκικά πολεμικά πλοία, η φρεγάτα Kemalreis και δύο περιπολικά σκάφη.

Στις 5 Απριλίου, η Φρεγάτα HMCS Fredericton , τα τρία τουρκικά πολεμικά πλοία, και η βουλγαρική κορβέτα Reshitelni καθώς και ένα ελικόπτερο από τη ναυτική  αεροπορική βάση Chaika θα συμμετέχουν σε μια κοινή  ανθυποβρυχιακή άσκηση .

Εμείς υπενθυμίζουμε και τις δύο τουρκικές Φρεγάτες που έχουν καταπλεύσει  στην Οδησσό, και οι οποίες  θα συμμετάσχουν σε άσκηση με τους Ουκρανούς , ενώ ο πόλεμος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ "αναζωπυρώνεται "  και πάλι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ