Η διατροφολόγος Όλγκα Κοραμπλέβα εξήγησε σε ποιες ασθένειες δεν επιτρέπεται να καταναλώνουμε καρότα. Αυτό το λαχανικό είναι χρήσιμο για ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος, είναι καλό για το δέρμακαι συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
Σύμφωνα όμως με τη διατροφολόγο, τα καρότα αντενδείκνυνται στιςηπατικές παθήσεις, διότι σε αυτή την περίπτωση ο οργανισμός δεν μπορεί να αφομοιώσει την καροτίνη.
«Το ίδιο συμβαίνει και στα άτομα που πάσχουν από γαστρικά ή εντερικά έλκη και εντερίτιδα (φλεγμονή των τοιχωμάτων του λεπτού εντέρου)» τόνισε η Όλγκα Κοραμπλέβα.
Η ειδικός επισήμανε ότι κατά την αγορά καρότων πρέπει να αποφεύγουμε τα ζαρωμένα και χτυπημένα, τονίζοντας ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή σε κηλίδες και ρωγμές που υποδηλώνουν την κακή τους ποιότητα.