Διατροφή

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Φάτε ζιζάνια και να πιείτε λύματα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε δύο άρθρα στον ιστότοπό του, διερευνώντας πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στην ιδέα της κατανάλωσης ζιζανίων και πόσιμου νερού αποχέτευσης, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές του CO2.

Δεν είναι τρολιά!!

«Η εύρεση νέων φυτικών τροφών γίνεται ολοένα και πιο επείγουσα, καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να αυξηθεί κατά δύο δισεκατομμύρια τα επόμενα 30 χρόνια», αναφέρει ένα άρθρο του Douglas Broom που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο του WEF. «Ενώ η εκτροφή ζώων για κρέας παράγει 14,5% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών θερμοκηπίου, τα ζιζάνια μαζεύουν άνθρακα από την ατμόσφαιρα και μπορούν επομένως να βοηθήσουν στον έλεγχο της αλλαγής του κλίματος». Σύμφωνα με τον Broom, «τα ζιζάνια μπορεί να είναι θρεπτικά και νόστιμα» και είναι εύκολο να αναπτυχθούν.

Το άρθρο βέβαια δεν εξηγεί γιατί αφού τα ζιζάνια είναι τόσο ωφέλιμα δεν έχουν γίνει ήδη βασικές δυτικές δίαιτες. «Την επόμενη φορά που ένας οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητό σας σε ένα φανάρι, δείξτε τα νόστιμα και θρεπτικά ζιζάνια που ξεφυτρώνουν μέσα από ρωγμές στο πεζοδρόμιο και πείτε του,«Bon appétit!» γράφει ο Dave Blount.

Ένα άλλο άρθρο που δημοσιεύθηκε επίσης στον ιστότοπο του WEF διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να προετοιμαστούν να... απολαύσουν την κατανάλωση «φαγητού» που ακούγεται αηδιαστικό. «Οι απαντήσεις που περιλαμβάνουν πολιτισμικά προσαρμοσμένες ιδέες για το τι είναι «φυσικό» μπορούν να τροποποιηθούν με την πάροδο του χρόνου», δηλώνει το άρθρο, προτού αναρωτηθεί γιατί υπάρχει μια απόρριψη για «τρόφιμα με βάση έντομα» και «ποτά με συστατικά που ανακτώνται από λύματα»

Ο συγγραφέας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η «απευαισθητοποίηση» μπορεί να είναι αποτελεσματική στη «μείωση της αηδίας (έναντι του φόβου)» μεταξύ του «γενικού πληθυσμού».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ