Τα τελευταία χρόνια, ο βιγκανισμός αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της διατροφικής μόδας. Τα τρόφιμα που είναι απαλλαγμένα από ζωϊκές πρωτεΐνες γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, η βιωσιμότητα «πουλάει». Αυτό παρατήρησαν οι Philippine Soulères και Sheryline Thavisouk, δύο φοιτήτριες Βιολογίας από τη Γαλλία κι αποφάσισαν να φέρουν στην αγορά κάτι πρωτόγνωρο: Τα vegan αυγά.
Το αυγό είναι ένα από τα υλικά που δε γίνεται να μη χρησιμοποιηθούν σε συνταγές. Μάλιστα, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αιτίες του δισταγμού μας για τη μεγάλη στροφή προς το βιγκανισμό. Δεν μπορούμε να αποχωρισοτύμε τα αγαπημένα μας γλυκά, τις πίτες – ακόμη και τις χορτοφαγικές – ενώ ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν αυτό που θα αγοράσουμε απ’ έξω δεν περιλαμβάνει τίποτα ζωϊκό.
Τώρα, τα Merveilloeufs, όπως λέγονται, φέρνουν τη λύση που τόσο αναζητάμε. Μοιάζουν τόσο εμφανισιακά με αυγά – έχουν ακόμη και τσόφλι – όσο και γευστικά, ενώ μαγειρεύονται με τον ίδιο τρόπο. Αποτελούν, δηλαδή, το ιδανικό υποκατάστατο.
Η Philippine και η Sheryline, μάλιστα, αποκάλυψαν στο EuroNews ότι δημιούργησαν συνταγές με την εφεύρεσή τους και, χωρίς να αποκαλύψουν σε κανέναν την αλλαγή, έδωσαν περισσότερα από πενήντα δείγματα συνταγών για δοκιμή. Κανένας δεν κατάλαβε τη διαφορά.
Τώρα, λαμβάνουν χρηματοδότηση για την ιδέα τους από το πρόγραμμα Station F. Και είναι έτοιμες να το κυκλοφορήσουν στα μεγαλύτερα γαλλικά σούπερ μάρκετ. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να έρθει και στη χώρα μας το καινοτόμο αυτό προϊόν που, πιθανότατα, θα μετατρέψει τις δύο φοιτήτριες σε εκατομμυριούχους πριν το 2021.