Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο ως προς τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου γι' αυτό και οι επιστήμονες συστήνουν την όσο το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση τεσσάρων ειδών τροφίμων.
Οι επιστήμονες κρούουν το καμπανάκι για τέσσερα είδη τροφίμων που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου γι' αυτό προτείνουν τη μείωση της κατανάλωσής τους, σύμφωνα με το Medicine 2.0.
Ζάχαρη
Το πρώτο προϊόν είναι η ζάχαρη. Βέλγοι επιστήμονες πιστεύουν ότι συμβάλλει στην εξάπλωση μεταστάσεων σε όλο το σώμα, γεγονός που οδηγεί στη διάλυση της γλυκόζης. Η υπερβολική κατανάλωση σακχάρου μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του ορθού, της ουροδόχου κύστης και του μαστού. Ταυτόχρονα, δεν είναι δυνατόν να μην καταναλώνουμε καθόλου αυτό το προϊόν, αλλά πρέπει να αποκλείσουμε τα τεχνητά σάκχαρα, τις συνθετικές γεύσεις και τα προϊόντα που τα περιέχουν.
Λουκάνικα
Ο δεύτερος τύπος προϊόντος είναι τα λουκάνικα. Η τακτική κατανάλωσή τους σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου. Αντί για λουκάνικα, οι γιατροί συμβουλεύουν να τρώμε ψάρι ή κρέας πουλερικών.
Λιπαρά προϊόντα
Ο τρίτος τύπος προϊόντος είναι τα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, διότι διεγείρουν τη διαίρεση των βλαστικών κυττάρων στους εντερικούς ιστούς. Άλλωστε, μελέτες σε ποντίκια έχουν δείξει μη αναστρέψιμες μεταλλάξεις κυττάρων.
Επεξεργασμένα προϊόντα
Οι ερευνητές μίλησαν, επίσης, για τη ζημιά από επεξεργασμένα τρόφιμα. Ο καρκίνος μπορεί να προκληθεί όχι μόνο από το φαγητό, αλλά και από το μαγείρεμα. Σε αυτήν την περίπτωση εντάσσονται το ανθρακούχο νερό, το ψωμί, το ψήσιμο, καθώς και ημι-κατασκευασμένα προϊόντα. Αυτά τα φαγητά περιέχουν υψηλές ποσότητες αλατιού, λίπους και ζάχαρης, χωρίς φυτικές ίνες ή βιταμίνες.