Υγεία

Νόσος Αλτσχάιμερ: Θα μπορούσε να την αποτρέψει ο λυκίσκος;

Ο λυκίσκος έχει ορισμένα συστατικά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτρέψουν την εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ και να οδηγήσουν σε μελλοντικά φάρμακα που θα επιβραδύνουν την εξέλιξή της. Αλλά όχι η κατανάλωση μπύρας…

Νόσος Αλτσχάιμερ και λυκίσκος

Ο λυκίσκος, ο οποίος έχει εισαχθεί στη σύνθεση της μπύρας για να της δώσει την λίγο πικρή και αρωματική γεύση, θα μπορούσε σύντομα να χρησιμοποιηθεί στη μάχη κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ACS Chemical Neuroscience  υπογραμμίζει την προστατευτική δράση ορισμένων ενώσεων λυκίσκου έναντι αυτής της νευροεκφυλιστικής νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, προσοχή στα βιαστικά συμπεράσματα:

Η κατανάλωση μπύρας δεν αποτρέπει την εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ , ή τουλάχιστον αυτό δεν είναι αυτό που αναφέρει η μελέτη.

Πρόκειται για μόρια, που εξάγονται από άνθη λυκίσκου, τα οποία θα αναστέλλουν τη συγκόλληση της πρωτεΐνης βήτα-αμυλοειδούς , η οποία συσσωρεύεται σε πλάκες σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Θυμηθείτε ότι αυτή η άνοια είναι ακόμη πιο περίπλοκη για τη φροντίδα, καθώς εξελίσσεται σιωπηλά για χρόνια πριν προκαλέσει συμπτώματα.

Ως εκ τούτου, η ιατρική πρόκληση είναι να βρεθούν τρόποι για να αποτρέψουμε την εμφάνισή της ή να καθυστερήσουμε την εξέλιξή της προτού η εγκεφαλική βλάβη είναι μη αναστρέψιμη.

Μία από τις προσεγγίσεις που εξετάζονται είναι η χρήση «διατροφικών ουσιών», οι οποίες βρίσκονται σε τρόφιμα ή φυτικά εκχυλίσματα και έχουν ενδιαφέρουσες θεραπευτικές ιδιότητες.

Νόσος Αλτσχάιμερ και λυκίσκος – Τι έδειξε η έρευνα

Οι ερευνητές εξέτασαν τέσσερις κοινές ποικιλίες λυκίσκου και βρήκαν εκχυλίσματα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες , που μπορεί να εμποδίσουν τις πρωτεΐνες β-αμυλοειδούς να συσσωρευτούν στον εγκέφαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι οι πολυφαινόλες, μια οικογένεια μορίων που υπάρχουν σε πολλά άλλα φυτά, που περιέχονται στον λυκίσκο που του δίνουν αυτή την προστατευτική όψη.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε ένα εκχύλισμα λυκίσκου in vivo, σε ένα σκουλήκι Caenorhabditis elegans γενετικά τροποποιημένο για να πάσχει από μια παθολογία παρόμοια με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Το σκουλήκι προστατεύτηκε από την παράλυση , αποδεικνύοντας την «αντι – αμυλοειδογόνο » δράση του λυκίσκου, λένε οι επιστήμονες.

« Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι ο λυκίσκος είναι μια πηγή βιοδραστικών μορίων με συνεργιστική και πολλαπλών στόχων δράση έναντι των πρώιμων γεγονότων που αποτελούν τη βάση της ανάπτυξης της νόσου του Αλτσχάιμερ », κατέληξαν οι ερευνητές.

« Μπορούμε λοιπόν να σκεφτούμε τη χρήση του για την παρασκευή θρεπτικών ουσιών χρήσιμων για την πρόληψη αυτής της παθολογίας », πρόσθεσαν.

Περιμένοντας να εμφανιστεί μια «υγιεινή τροφή», μπορείτε ήδη να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες και άλλα αντιοξειδωτικά:

  • κόκκινα φρούτα,
  • ελαιούχους σπόρους (ξηρούς καρπούς),
  • σταφύλια,
  • λάχανο ,
  • μπαχαρικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

… πόσο μάλλον όταν ένα πιάτο πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά συνιστάται για την καταπολέμηση πολλών άλλων ασθενειών.

Στοιχεία από

  • Πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ μέσω φυσικών ενώσεων: Χωρίς κύτταρα , In vitro και In Vivo Ανατομή λυκίσκου ( Humulus lupulus L.) Δραστηριότητα πολλαπλών στόχων Alessandro Palmioli, Valeria Mazzoni, Ada De Luigi, Chiara Bruzzone, Gessica Co Sala, La, Chiara Bazzini, Chiara Paola Zoia, Mariagiovanna Inserra, Mario Salmona, Ivano De Noni, Carlo Ferrarese, Luisa Diomede και Cristina Airoldi ACS Chemical Neuroscience 2022 13 (22), 3152-3167 DOI: 10.104m.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...