Υγεία

Γκάγκα: Τι θα γίνει με την 4η δόση εμβολίου από το φθινόπωρο

Αισιόδοξη ότι τελειώνουμε με την πανδημία του κοροναϊού εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7.

«Νομίζω ότι τελειώνουμε, ότι οι μήνες μπροστά μας θα είναι καλύτεροι. Αν και οι μεγάλες οργανώσεις, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το CDC φοβούνται ότι μπορεί να υπάρχει νέο κύμα το φθινόπωρο. Θεωρώ ότι δεν θα είναι το ίδιο γιατί ο κόσμος είναι γενικά εμβολιασμένος και ανοσοποιημένος πια. Απλώς θα πρέπει ξεκινώντας ο χειμώνας να είμαστε προσεκτικοί. Οι επόμενες μήνες θα είναι καλοί και το χρειαζόμαστε όλοι», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ενδεχομένως να έχουμε τέταρτη δόση του εμβολίου

Αναφερόμενη στην τέταρτη δόση του εμβολίου, σημείωσε ότι ενδεχομένως να έχουμε το φθινόπωρο ως προφύλαξη για τους χειμερινούς μήνες.

«Αλλά ακόμα περιμένουμε τις οδηγίες του CDC. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οδηγία για τον γενικό πληθυσμό», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, «όπως υπάρχει ισχυρή σύσταση για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκου, για τη γρίπη, φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και για αυτό (του κορονοϊού)». «Δεν θα υπάρξει γενικά υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο τον κόσμο, όπως δεν υπάρχει για τη γρίπη», διευκρίνισε.

Covid και θάνατοι

Για τους θανάτους, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι προέρχονται από μεγάλες ηλικίες και από ανθρώπους που έχουν πολλές νοσηρότητες, είναι ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου. «Δόθηκε ένα κίνητρο να εμβολιαστούν παραπάνω άτομα. Δεν μπορούμε να το έχουμε συνέχεια. Λειτούργησε σε ένα μεγάλο βαθμό, αλλά όχι σε όλους. Το θέμα είναι αν θέλει να πληρώνει ο κόσμος ή όχι», τόνισε για της αναστολής των προστίμων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Όπως είπε, εμβολιάστηκαν περίπου 300.000, νούμερο που το χαρακτήρισε μεγάλο.

Τι είπε για την Σανγκάη

Αναφερόμενη στη Σανγκάη σχολίασε ότι αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο διακυβέρνησης μιας χώρας, επισήμανε πάντως πως το lockdown έχει νόημα να εφαρμόζεται τον πρώτο καιρό, που ο κόσμος είναι ανεμβολίαστος και δεν έχει έρθει σε επαφή με το μικρόβιο και η πιθανότητα θανάτου και βαριάς νόσησης είναι μεγάλη. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την Κίνα, μαθαίνουμε ότι μας δίνουν», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ