Ποιος θυμάται την περσινή "προφητεία" του Μπιλ Γκέιτς σύμφωνα με την οποία η επόμενη «πανδημία» μετά το Covid-19 θα είναι η κλιματική αλλαγή;
"Μέχρι το 2060, η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να είναι τόσο θανατηφόρα όσο το COVID-19 και έως το 2100 θα μπορούσε να είναι πέντε φορές πιο θανατηφόρα" έλεγε ο μεγιστάνας...
Και πριν από αυτή ντην "προφητεία" είχαμε την ερευνήτρια της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ. Κριστίνα Μαρτιν Χιμένεθ να λέει: “Είμαστε ο ιός που παραβιάζει την ′′οικολογική υγεία′′ της Γης. Εξ ου και δημιουργούν, ως λύση, την κουλτούρα του θανάτου. Αντικαθιστούν το ήθος με την χρηστική ηθική, έτσι λύνουν το πρόβλημα της μαζικής εξέγερσης”- Ο Γκέιτς και το “κλειδί τυραννίας”, η μέθοδος της παγκόσμιας ελιτ, η επίθεση στην οικογένεια" (Διαβάστε εδω)
Την ίδια στιγμή ερευνητές του κλίματος και στελέχη οργανισμών όπως η Greenpeace διατείνονται πως με αφορμή τις σοβαρότατες επιπτώσεις αυτής της πανδημίας στις ζωές των ανθρώπων παγκοσμίως και με δεδομένο ότι πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με άλλες περιβαλλοντικές διαταραχές θα διευκολύνουν την ανάπτυξη περισσότερων εντελώς νέων λοιμωδών στελεχών όπως ο COVID-19(1), υπάρχουν στοιχεία που συσχετίζουν την κλιματική αλλαγή με τη μετάδοση και την εξάπλωση των λοιμωδών νοσημάτων.
Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη μας σε συνδυασμό με την όλο και πιο συχνή εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται να προκαλέσουν αλλαγές στην εποχικότητα, τη γεωγραφία και την ένταση της εκδήλωσης λοιμωδών νοσημάτων. Οι πλημμύρες και η διαχείριση των νερών που προέρχονται από αυτές μπορούν να διευκολύνουν τη μεταφορά και την εξάπλωση μολυσματικών παραγόντων, ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας επηρεάζουν την ανάπτυξη, την επιβίωση και την εξάπλωση όχι μόνο των παθογόνων αλλά και των φορέων τους. Έτσι, η εξάπλωση εντόμων όπως τα κουνούπια που αποτελούν φορείς σοβαρών νόσων όπως η ελονοσία, ο Δάγκειος πυρετός και ο ιός του Δυτικού Νείλου, θα μετατοπιστεί προς περιοχές του πλανήτη που σήμερα είναι ψυχρότερες. Ο ιός του Δυτικού Νείλου για παράδειγμα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δυτικό ημισφαίριο, στη Νέα Υόρκη, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών ακολουθούμενη από έντονες βροχοπτώσεις το 1999. Το συμπέρασμα είναι ότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η καθηγήτρια βιολογίας του πανεπιστημίου Stanford, Erin Mordecai, “οι πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ δεν έχουν ανοσία”.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πώς τα μοντέλα μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων θα μεταβληθούν ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.
Και σήμερα μετά από όλα αυτά έρχεται για πρώτη φορά στον ιατρικό κόσμο διάγνωση πως : Η κατάσταση του ασθενούς διαγνώστηκε ως «κλιματική αλλαγή»
Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε ότι κατά τη διάρκεια του καύσωνα που ήταν οδυνηρός το περασμένο καλοκαίρι στον Καναδά και προκάλεσε το θάνατο 595 ανθρώπων, ένας γιατρός διέγνωσε την ασθένεια του ασθενούς ως «κλιματική αλλαγή».
Στο κύμα καύσωνα που ξεκίνησε στον Καναδά στις 29 Ιουνίου και διήρκεσε 25 ημέρες, 595 άνθρωποι πέθαναν λόγω της υπερβολικής ζέστης και αυτό καταγράφηκε ως το «πιο θανατηφόρο κρούσμα που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες» στην ιστορία της χώρας.
Αποδείχθηκε ότι ο Kyle Merritt, γιατρός στα επείγοντα στο Kootenay Lake Hospital στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, διέγνωσε την κατάσταση ενός ασθενούς ως «κλιματική αλλαγή». Αυτό πιστεύεται ότι είναι το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό στον ιατρικό κόσμο.
Μιλώντας στο Glacier Media, ο Merritt χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις ως αιτία για τη διάγνωσή του: «Αν δεν εξετάσουμε την υποκείμενη αιτία της νόσου και εστιάσουμε μόνο στα συμπτώματα, θα μείνουμε πολύ πίσω στη θεραπεία».
Ο Merritt είπε ότι σχεδιάζει μια μέρα να χαράξει μια σαφέστερη γραμμή μεταξύ της υγείας των ασθενών του και της κλιματικής αλλαγής.