Υγεία

Τα θρεπτικά συστατικά του καρπουζιού και τα οφέλη του στην υγεία μας

Εκεί που τον χειμώνα έτρωγες σούπες για να ζεσταθείς, τώρα προτιμάς δροσερά φρούτα, όπως το καρπούζι. Είναι νόστιμο, χορταστικό, αποτελεί την ιδανική επιλογή για σνακ ή ενδιάμεσο γεύμα, και, βασικά… σου αρέσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήξερες, όμως, ότι το καρπούζι είναι γεμάτο διατροφικά οφέλη για το σώμα σου;

Σημαντικά οφέλη του καρπουζιού

#1 Ενυδατώνει το σώμα, πολλές φορές καλύτερα και από το νερό.

#2 Δίνει περισσότερη λάμψη στο δέρμα σου εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

#3 Προστατεύει από τις UV ακτίνες του ήλιου χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα στο λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές με σχετική δράση.

#4 Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, κάλιο και αμινοξέα.

#5 Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Αν σκεφτείς ότι ένα μεσαίο καρπούζι έχει περίπου 18 γραμμάρια φυτικών ινών και μεγάλη ποσότητα νερού, αποτελεί το τέλειο σνακ για να σταματήσεις την πείνα σου χωρίς να πάρεις πολλές θερμίδες.

#6 Η περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή το κάνει να είναι εξοπλισμένο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

#7 Η βήτα-καροτίνη του μετατρέπεται από το σώμα σε βιταμίνη Α, μία βιταμίνη που λειτουργεί ευεργετικά για την υγεία των ματιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ