Σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Το υπουργείο Υγείας και η ομάδα λοιμωξιολόγων ανακοινούν τα εξής δεδομένα για την πορεία της έξαρσης του κορονοϊού στην Ελλάδα:
Ανακοινώνονται 19 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 11 εκ των οποίων αφορούν συρροές κρουσμάτων.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2710, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 603 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1358 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 9 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
86 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 151 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 97384 κλινικά δείγματα.
Υπενθυμίζεται ότι από εδώ και στο εξής παύει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Η ενημέρωση, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνεται με νέο σύστημα και συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα.
Τσιόδρας: Τα κοινά συμπτώματα κορονοϊού και αλλεργιών
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε13 νέα κρούσματα κορονοϊού, 6 εκ των οποίων αφορούν χώρους με συναθροίσεις κρουσμάτων. Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε, επίσης, σε ένα σημαντικό θέμα που αφορά στις ομοιότητες του κορονοϊού με συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας.
Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου την Παρασκευή, η αλλεργική ρινίτιδα έχει κάποια παρόμοια συμπτώματα, ωστόσο τόνισε πως δεν μοιάζουν όλα, ενώ εξήγησε ποιες είναι οι κρίσιμες διαφορές.