Νέο ύποπτο σχέδιο Ερντογάν: Θα “γεμίσει” με μη επανδρωμένα σκάφη ULAQ το Αιγαίο πέλαγος

Ξεκινά η μαζική παραγωγή του τουρκικού μη επανδρωμένου σκάφους ULAQ με 50 σκάφη τον χρόνο

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7109355_neo-ypopto-shedio-erntogan-oi-toyrkoi-pane-na-gemisoyn-me-mi

-----------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Κίνδυνοςγια το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

0:50 - Μαζική παραγωγή AUSV

Με την τουρκική οικονομία σε κακά χάλια κινδυνεύουν πολλά προγράμματα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία έχουν βέβαια μεγάλο κόστος.

Για αυτό πιθανότατα οι Τούρκοι ξεκινούν άρον -άρον πρόγραμμα μαζικής παραγωγής μη επανδρωμένων σκαφών, με παραγωγή 50 σκάφη τον χρόνο, με την οποία έχουν σαφή στόχο το Αιγαίο.

Ο κίνδυνος είναι σημαντικός για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αφού οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούν με τίποτα να κοντράρουν, ούτε την ναυτοσύνη ούτε τα νέα γαλλικά αποκτήματα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, για αυτό και το έριξαν στα μη επανδρωμένα, με τα οποία προσπαθούν να πετύχουν μια ιδιότυπη τακτική επιθέσεων “κορεσμού σημείου” με όλα αυτά τα καλούδια.

Η αντιμετώπιση όλων των συστημάτων από την χώρα μας, πρέπει να υλοποιηθεί με σχεδιασμό 5ετίας, και να αφορά την κατασκευή/αγορά/τοποθέτηση συστημάτων ηλεκτρονικών αντιμέτρων, σε συνδυασμό με όπλα τύπου Laser, μαζί με την δημιουργία ελληνικών μη επανδρωμένων σκαφών.

Ανακοίνωση για μαζική παραγωγή σκαφών (AUSV) τύπου ULAQ

Η μαζική παραγωγή του πρώτου τουρκικού μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας (AUSV), με το όνομα ULAQ, ξεκίνησε, σύμφωνα με αξιωματούχο της εταιρείας.

“Η απόφαση μας αφορά την παραγωγή 50 μονάδων ετησίως κατόπιν αιτημάτων ορισμένων χωρών” δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας Ares Shipyard Unmanned Systems, Onur Yıldırım στο Πρακτορείο Ειδήσεων Demirören (DHA).

Το μη επανδρωμένο σκάφος αναπτύχθηκε από την Ares Shipyard σε συνεργασία με την Meteksan Defense Industry Inc.

Ο Yıldırım είπε ότι το ULAQ είναι μια συνεργασία μεταξύ της Ares Shipyard και της Meteksan Defense, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Η πρώτη δοκιμή βολής κατά στόχου του ULAQ, διεξήχθη στο πλαίσιο της αεροναυτικής άσκησης Sea Wolf (Denizkurdu) 2021, η οποία υλοποιήθηκε από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ταυτόχρονα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το σκάφος τύπου AUSV εκτόξευσε πυραύλους Cirit, που παράγονται από την Roketsan, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το ULAQ είναι εξοπλισμένο με τέσσερις κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους Crist και δύο εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς καθοδηγούμενους με λέιζερ, ενώ διαθέτει και πολυβόλο 12,7 mm.

“Το τουρκικό AUSV έχει αυτονομία πλεύσης 400 χιλιομέτρων (249 μίλια), ταχύτητα 65 χλμ/ώρα (40,3 μίλια/ώρα), δυνατότητες ημερήσιας και νυχτερινής δράσης, ειδική κρυπτογραφημένη υποδομή επικοινωνιών, καθιστώντας κάτι «περισσότερο από ένα τηλεκατευθυνόμενο σκάφος, και μοιάζοντας πιο πολύ με αυτόνομο όχημα», σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ.

Το τουρκικό AUSV έχει επίσης τρεις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, α. τηλεχειρισμό, β. λειτουργία μέσω δορυφόρου και γ. αυτόνομη λειτουργία.

«Μπορεί να εκτελεί αυτόνομες αποστολές και επιχειρήσεις στη θάλασσα εντός του πλαισίου των κανόνων των κανονισμών πρόληψης θαλάσσιων συγκρούσεων αναλύοντας στο πλαίσιο του δικού του αλγόριθμου και λογισμικού, εντελώς ανεξάρτητα από τον χειριστή. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα συστήματα, εκτός από τα όπλα, ενεργοποιούνται αυτόνομα και επιτρέπουν στο σκάφος να υλοποιεί πολλές αποστολές», εξήγησε ο Τούρκος αξιωματούχος.

«Το σκάφος που κατασκευάσαμε ως πρωτότυπο είναι ένα σκάφος που έχει εκτελέσει τα καθήκοντα πολέμου επιφανείας και άμυνας λιμένων. Συνεχίζουμε να παράγουμε εναλλακτικά σκάφη σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αρχών.

Επί του παρόντος, έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός σκάφους με ανώτερα χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο σκάφος μας. Στη συνέχεια, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με φιλικές και συμμαχικές χώρες του εξωτερικού με διαφορετικές πλατφόρμες όπου ενσωματώνουμε χρήσιμα φορτία σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Κατόπιν αιτημάτων από ορισμένες χώρες, έχει δημιουργηθεί μια ικανότητα παραγωγής 50 μονάδων ετησίως», είπε ο Γιλντιρίμ.

Αναφέροντας τα χαρακτηριστικά του ULAQ, ο Yıldırım είπε ότι “το νέο σκάφος είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το τρέχον πρωτότυπο και «αυτό επηρεάζει θετικά τη ναυτιλία και τις επιδόσεις του και λόγω της αύξησης του εκτοπίσματος, και του φορτίου που μπορεί να ενσωματωμένο σε αυτό».

Οι μη επανδρωμένες ναυτικές πλατφόρμες έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν κάθε είδους καθήκοντα, όπως πόλεμο επιφανείας, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, υπό την προϋπόθεση ότι τα σκάφη θα είναι εξοπλισμένα με κατάλληλα οπλικά φορτία.

-----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#USV

#Αιγαίο

#ΠολεμικόΝαυτικό

==========

For copyright matters please contact us at: [email protected]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News