Πολιτική

Ο Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρούτε λίγο πριν την επερχόμενη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Σήμερα Τετάρτη, ο Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μαρκ Ρούτε, Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτηση που έκανε στο Χ / πρώην Twitter: «Είχα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, κ. Μαρκ Ρούτε, με τον οποίο συζητήσαμε θέματα τα οποία πρόκειται να εξεταστούν στην προσεχή Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις 13 Φεβρουαρίου 2025».

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε μια «εξαιρετική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον νέο Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, με θέμα το μέλλον της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και το επίκαιρο θέμα της αύξησης των αμυντικών δαπανών των κρατών – μελών.

«Για να αποτρέψουμε και να αμυνθούμε πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί, ενωμένοι και σε ετοιμότητα – και αυτό κάνει το ΝΑΤΟ καθημερινά. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε μαζί σας για να αυξήσουμε περαιτέρω τις αμυντικές δαπάνες και την αμυντική παραγωγή για μια ισχυρή Συμμαχία», συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πνίγηκε στο αίμα η ουκρανική επίθεση! Οι Ρώσοι ήξεραν και τους περίμεναν με στόχο την εξόντωση Τριών Ταξιαρχιών του Κιέβου (Βίντεο)

Διακόσιοι νεκροί ο πρώτος απολογισμός για τους Ουκρανούς στρατιώτες- Η Μόσχα έριξε αμέσως πάνω τους έμπειρες μονάδες...