Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πάει στην Ινδία να "ξεκαθαρίσει" - Ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση

Στην ατζέντα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είναι μεν το εμπόριο, η ασφάλεια και το κλίμα, αλλά, στις διμερείς συνομιλίες αναμένεται να εξεταστεί η στάση ουδετερότητας που επιδεικνύει το Νέο Δελχί σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ινδία αναζητά μια δύσκολη ισορροπία μεταξύ των σχέσεών της με τη Δύση και εκείνων με τη Ρωσία, που της καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της σε όπλα και ενέργεια. Απέφυγε να καταδικάσει ανοικτά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και να συνταχθεί με τις ψηφοφορίες προς αυτήν την κατεύθυνση στα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το στοίχημα «Ινδία»

Η φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα (25.04.2022) με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος δέχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες επισκέψεις και εκκλήσεις άλλων ηγετών της Δύσης, οι οποίοι άσκησαν πιέσεις προκειμένου να κρατήσει αποστάσεις από τη Μόσχα, ιδίως του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τη Μεγάλη Πέμπτη (21.04.2022) και τη Μεγάλη Παρασκευή (22.04.2022).

Ξεκίνησε την επίσκεψή της, σήμερα, Κυριακή του Πάσχα (24.04.2022) απευθυνόμενη σε ένα φόρουμ νέων σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ενώπιον του οποίου συνεχάρη την Ινδία για τον «φιλόδοξο» στόχο της να καλύψει έως το 2030 το 50% των ενεργειακών αναγκών της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Για εμάς, τους Ευρωπαίους, (η σύρραξη στην Ουκρανία) αποτελεί μια σκληρή υπενθύμιση ότι η ανεξαρτησία μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα δεν είναι βιώσιμη», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η μετάβασή μας προς τις τοπικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι μονάχα καλή για το περιβάλλον, αλλά αποτελεί επίσης μια στρατηγική επένδυση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια», υπογράμμισε η ίδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...