«Η απόφαση δεν είναι πολιτικά εύκολη και βολική. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να χάνει ψήφους και να γίνεται δυσάρεστος. Είναι δύσκολη πολιτικά απόφαση. Όμως, όσοι έχουμε στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού και ανθρωπιάς αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα οδηγούσαν σε μονόδρομο. Έχουμε ένα 4ο κύμα που έχει οδηγήσει σε ΜΕΘ και δυστυχώς σε θάνατο κατά 97% ανθρώπους άνω των 60 ετών και από αυτούς οι 95% ανεμβολίαστοι. Προσπάθησε η κυβέρνηση και έδωσε απαιτούμενο χρόνο για να εμβολιαστούν; Ναι. Έγιναν καμπάνιες μίλησαν ιατροί, κόμματα εκπομπές και τα πάντα. Δυστυχώς μια σημαντική μερίδα των ανθρώπων παραμένουν ανεμβολίαστοι», είπε και συμπλήρωσε η υγεία και προστασία των πολιτών είναι σημαντικότερη από το πολιτικό κόστος.
«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που το εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και σημείωσε πως υπήρχαν δύο δρόμοι. «Αν ακολουθούσαμε τον εύκολο δρόμο, θα λέγαμε πρόβλημά τους. Δεν θα εμβολιάζονταν, θα πέθαιναν κατά χιλιάδες και εμείς θα νίπταμε τα χέρια μας για να μην χάσουμε ψήφους. Αυτή η οδός είναι ανήθικη», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχει και η άλλη οδός. Να πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνει προσωρινά δυσάρεστος για να σώσει χιλιάδες ανθρώπους από τον θάνατο, τις οικογένειές τους από το πένθος και το ΕΣΥ από την ασφυκτική πίεση».
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η χώρα και η οικονομία της δεν αντέχει άλλο lockdown και σχολιάζοντας τις αιτιάσεις για τα υψηλά ποσοστά απωλειών ανθρώπινων ζωών στη χώρα σε σχέση με χώρες που εμφανίζουν αντίστοιχα ποσοστά εμβολιασμών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι στη Βόρεια Ευρώπη οι άνω των 60 είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 90%-100%, ενώ στην Ελλάδα στο 65%.