Τις αποταμιεύσεις τους σπαταλούν πλέον πολλοί εργαζόμενοι για να καλύψουν τις μηνιαίες δαπάνες τους, λόγω των τεράστιων αυξήσεων, στις τιμές των τροφίμων.
Είναι ενδεικτικό, ότι τα τελευταία τρία χρόνια, 21 βασικά προϊόντα, έχουν ανατιμηθεί σχεδόν 50%.
Αδιανόητη η αύξηση στο ελαιόλαδο
Η τιμή στο ελαιόλαδο αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα της ανεξέλεγκτης ανατίμησης στα βασικά αγαθά.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην περίπτωση του ελαιόλαδου, η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 135,5% σε μέσο όρο από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024.
Παράλληλα, μέσα σε τρία χρόνια, η τιμή στα νωπά λαχανικά έχει σημειώσει αύξηση 52% στα τυριά 41,5% και στα κρέατα 30,7%.
Η λίστα συνεχίζεται με τα αυγά που η τιμή τους έχει αυξηθεί 28,7%, στο γιαούρτι 27,6 και το ψωμί 33,4%,όπως αναφέρει το newsbomb.gr.
Να σημειωθεί πως οι αυξήσεις των τιμών είναι δυσανάλογες με την όποια κινητικότητα των μισθών.