Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Ομόλογα: Υποχωρούν για μια ακόμη ημέρα-Το ενεργειακό προκαλεί "πονοκέφαλο" στην ευρωπαϊκή οικονομία

Καθώς οι εξελίξεις από το ενεργειακό μέτωπο προκαλούν έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο ύφεσης στην οικονομία, τα ομόλογα της Ευρωζώνης δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό που έχει δημιουργηθεί.

Οι πιθανές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία από το κλείσιμο της στρόφιγγας του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, οδήγησαν το ευρώ κάτω από το επίπεδο των 0,99 δολαρίων (0,9877) για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. 

Όμως, οι εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος εντείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη, δημιουργώντας τις συνθήκες για μία «γενναία» αύξηση του επιτοκίου από την ΕΚΤ κατά 0,75% την προσεχή Πέμπτη (8/9). Οι νομισματικές εξελίξεις με τη σειρά τους, επηρεάζουν αρνητικά τη δυναμική της οικονομίας, προκαλώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο.

Η Γερμανία ανακοίνωσε την Κυριακή (4/9) ένα πακέτο μέτρων ύψους περίπου 65 δισ. ευρώ, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες από την δραματική αύξηση του κόστους διαβίωσης, και οι επιχειρήσεις από την άνοδο του πληθωρισμού.

Στο 4,27% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου -Νέα υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 68 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 54 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,26% από 4,27% που έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα έναντι 1,57% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,69% απο 2,73% την Παρασκευή.

Στην αγορά συναλλάγματος, υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου με το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9926 δολάρια από τα 0,997 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, διαμορφώθηκε στα 0,0920 δολάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...