Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο 0,21%

Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 862,66 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,21%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 877,25 μονάδες (+1,91%) και χαμηλότερη τιμή στις 859,71 μονάδες (-0,13%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 86,86 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 36.435.546 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,27%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Viohalco (+5,12%), της Σαράντης (+2,99%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(+1,84%) και της Τιτάν (+1,30%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,96%), της Jumbo (-1,38%), της Εθνικής (-1,16%) και του ΟΠΑΠ (-0,97%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+3,29%) και της Υγείας (+1,71%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-1,09%) και των Τραπεζών (-1,02%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 12.801.063 και 8.273.961 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 12,474 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 9,004 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοδικά κινήθηκαν 70 μετοχές, πτωτικά 43 μετοχές και 20 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βιοτέρ +13,51% και Yalco +9,24%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ακρίτας -11,50% και Χαϊδεμένος -7,94%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

taurus
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σεισμό» έφερε η εκλογή Μερτς! Ο Χριστιανοδημοκράτης θέλει να στείλει υπερ-πυραύλους Taurus εμβέλειας 500χλμ στην Ουκρανία - Το τελεσίγραφο που έστειλε στον Πούτιν

Ο πύραυλος Taurus θα μπορούσε να κλιμακώσει την σύρραξη εάν κατέληγε στα χέρια της Ουκρανίας
Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί οι Γάλλοι “καρφώνουν” τους Γερμανούς σχετικά με την προμήθεια των τουρκικών υποβρυχίων Type-214 και τι είδους πυραύλους METEOR θα πάρει η Άγκυρα

Απόφαση σταθμός της γαλλικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών αλλάζει τα δεδομένα για την Άγκυρα και τα σχέδια της
Πολεμικό Ναυτικό 0

Τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ που θα διασφαλίσουν τον έλεγχο του Αιγαίου και των κοιτασμάτων της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας

Η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί την γεωπολιτική ρευστότητα στην Μεσόγειο λόγω Τραμπ και θα δείξει σύντομα τις προθέσεις της