Ξεφουσκώνει το ράλι της τιμής του πετρελαίου -μετά τον διπλασιασμό των τιμών σε πέντε ημέρες- καθώς η αισιοδοξία ότι οι περικοπές της παραγωγής θα περιορίσουν την αφθονία της προσφοράς, αντισταθμίστηκε από τον φόβο ότι η ανάκαμψη θα είναι αβέβαιη και μακράς χρονικής διάρκειας.
Τα futures στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν προς τα 24 δολάρια το βαρέλι μετά από διακυμάνσεις και εναλλαγές θετικού και αρνητικού προσήμου στη διαπραγμάτευση της Ασίας. Οι Diamondback Energy Inc. και Parsley Energy Inc. είναι τα τελευταία αμερικανικά διυλιστήρια που μείωσαν την παραγωγή, αλλά επισήμαναν ότι θα την επαναφέρουν στα προηγούμενα επίπεδα αν οι τιμές αυξηθούν πάνω από τα 30 δολάρια.
Ο ΟΠΕΚ + ξεκίνησε την εφαρμογή της περικοπής της παραγωγής κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, εξέλιξη που σε συνδυασμό με κάποια πρώιμα σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης βοήθησαν στον περιορισμό των φόβων για εξάντληση των χώρων αποθήκευσης αργού και καυσίμων διεθνώς. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η υπερπροσφορά έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο, αν και πιθανόν η αγορά θα παραμείνει με υπερβολικά πολλά αποθέματα για αρκετές εβδομάδες.
Ενώ είναι πιθανό τα χειρότερα να έχουν τελειώσει για τις αγορές πετρελαίου, οι περισσότεροι αναλυτές δεν βλέπουν ανάκαμψη στα επίπεδα κατανάλωσης προ της πανδημίας, για τουλάχιστον ένα χρόνο, με κάποιους να αναρωτιούνται εάν αυτό θα συμβεί ποτέ. Ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων στις Η.Π.Α. καθώς τα κράτη άρουν τα περιοριστικά μέτρα, δεν μπορεί να αποκλειστεί, ενώ η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου μπορεί να παρεμποδίσει την παγκόσμια ανάκαμψη.
Τα συμβόλαια Ιουνίου του West Texas Intermediate υποχωρούσαν κατά 0,9% στα 24,35 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης, αφού έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο ενός μηνός την Τρίτη. Tα WTI του Ιουνίου είναι περίπου 2 δολάρια φθηνότερα από αυτά του Ιουλίου, ενώ η διαφορά τους ήταν στα 5 δολάρια στις αρχές της εβδομάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά μετριάζονται.
Τα συμβόλαια Brent λήξης Ιουλίου υποχώρησαν κατά 0,3% στα 30,87 δολάρια το βαρέλι στον χρηματιστήριο ICE. Στην προηγούμενη συνεδρίαση η τιμή τους εκτινάχθηκε κατά 14% και έκλεισε πάνω από τα 30 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες.