Ρωσία

Η Ρωσία κάλεσε τη Βραζιλία, την Τουρκία και τη Νότια Αφρική να συμμετάσχουν στο έργο ενός νέου διαστημικού σταθμού

Η Roscosmos κάλεσε τις διαστημικές υπηρεσίες της Βραζιλίας, της Τουρκίας και της Νότιας Αφρικής να συμμετάσχουν στις εργασίες του ρωσικού τροχιακού σταθμού, οι αντιπροσωπείες αυτών των χωρών εξέφρασαν ενδιαφέρον, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Γιούρι Μπορίσοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
"Συνάδελφοι από την Τουρκία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. Βασικά, έχουμε καλές επαφές με τις χώρες BRICS ", είπε στους δημοσιογράφους.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους για τα σχέδια και την ανάπτυξη του ρωσικού τροχιακού σταθμού (ROS) και τη συνέχιση του επανδρωμένου προγράμματος.
 
Όπως είπε χθες ο Μπορίσοφ στο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο στο Μπακού , ξένοι εταίροι θα μπορούν να διεξάγουν τα επιστημονικά τους πειράματα στο ROS - για παράδειγμα, να αναπτύξουν νέα υλικά. Γενικά, ο σταθμός θεωρείται ως «μόνιμο εργαστήριο δοκιμών διαστημικών τεχνολογιών».
 
Τον Απρίλιο, η Roscosmos ενημέρωσε τους εταίρους της για την παράταση της συμμετοχής της Ρωσίας στο έργο ISS έως το 2028. Και στις 30 Ιουνίου, ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι ο ISS θα πάψει να υπάρχει με τη σημερινή του μορφή μετά το 2030.
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Roscosmos, η έξοδος από το έργο του ISS θα πρέπει να συγχρονιστεί με την έναρξη της ανάπτυξης του νέου Ρωσικού Τροχιακού Σταθμού (ROS). Το πρώτο στάδιο του σχηματισμού του ROS έχει προγραμματιστεί για το 2027-2030, η κατασκευή σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί το 2032.
 
Στις 10 Απριλίου, ο Πρώτος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Roscosmos Andrei Elchaninov ανέφερε ότι η κατασκευή του ROS εκτιμήθηκε προσωρινά σε περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια ρούβλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό με βάση τα αποτελέσματα της προετοιμασίας της προμελέτης.
 

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο για ρόβερ στη Σελήνη, αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και διαστημόπλοιο

 
Η Τουρκία έχει φιλόδοξα διαστημικά σχέδια και φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να γίνει διαστημική δύναμη, καθώς σχεδιάζει να στείλει ένα ρόβερ στη Σελήνη έως το 2030. Το ρόβερ, που μπορεί να εκτοξευθεί μέσα στη διετία 2028-29, θα προσεληνωθεί και θα συλλέξει επιστημονικά δεδομένα από την επιφάνεια του φεγγαριού.

Ο πύραυλος θα κάνει αρχικά – με διεθνή συνεργασία – μια δοκιμαστική πτήση και πιθανώς «ανώμαλη» προσεδάφιση στη Σελήνη στο τέλος του 2023, έτος που συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 ετών από την δημιουργία της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

 

Η αρχική παρουσίαση του τουρκικού διαστημικού προγράμματος είχε γίνει από τον πρόεδρο Ερντογάν. Το δεκαετές τουρκικό πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, προβλέπει και ένα τουρκικό διαστημοδρόμιο, καθώς επίσης την ανάπτυξη ενός εγχώριου δορυφορικού συστήματος, αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές λεπτομέρειες, ούτε καν για τον προϋπολογισμό του

Οι Τούρκοι μηχανικοί θέλουν να συλλέξουν τα αναγκαία στοιχεία, προκειμένου στο τέλος της δεκαετίας να καταστήσουν εφικτή την ομαλή προσσελήνωση του ρόβερ.

Η Τουρκία έχει επίσης στόχο να στείλει έναν Τούρκο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσα στα επόμενα χρόνια, για να πραγματοποιήσει επιστημονικά πειράματα. Η TUA, η οποία ιδρύθηκε το 2018, βρίσκεται σε σχετικές διεθνείς διαπραγματεύσεις και, όπως είπε, «σε λίγους μήνες αυτές θα ολοκληρωθούν και θα αρχίσουμε τη διαδικασία εκπαίδευσής του».

 
 
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...