Ρωσία

Ο Πούτιν δεν εμπιστεύεται κανέναν! Αγνοεί τις συμβουλές των στρατηγών του και διευθύνει ο ίδιος τον πόλεμο

Αναλυτές πολέμου λένε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αγνοεί σε μεγάλο βαθμό την τεχνογνωσία των στρατηγών ή των στρατιωτικών συμβούλων και καθοδηγεί μόνος του την πορεία του πολέμου, λαμβάνοντας βασικές αποφάσεις χωρίς διαβούλευση.

Οι πολεμικοί αναλυτές δείχνουν επίσης ότι ο Πούτιν έχει αποδειχθεί επιφυλακτικός, επειδή «δεν εμπιστεύεται τους γύρω του» και χρησιμοποιεί «πολύ λίγη οικονομική και στρατιωτική τεχνογνωσία» που έχει στη διάθεσή του.

Αναλυτές στο RAND Corporation, μια δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ, επισημαίνουν ότι «ο Πούτιν παίρνει βασικές αποφάσεις σε μεγάλο βαθμό μόνος του, χωρίς ουσιαστική επιρροή από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο». Ωστόσο, ο ηγέτης του Κρεμλίνου αποδείχθηκε πολύ προσεκτικός στη λήψη κάποιων αποφάσεων.

Η RAND υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει απλώς επειδή ο Πούτιν «δεν εμπιστεύεται τους γύρω του» και ως εκ τούτου χρησιμοποιεί «πολύ λίγη από την οικονομική ή στρατιωτική τεχνογνωσία» που έχει στη διάθεσή του.

Οι αναλυτές εκτίμησαν επίσης ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, πιθανότατα αποκρύπτουν άσχημα νέα για την πρόοδο του πολέμου, επειδή φοβούνται τις συνέπειες που θα μπορούσαν να τους πέσουν.

Η Dara Massicot, ερευνήτρια στην RAND Corporation που ειδικεύεται στη Ρωσία, έγραψε στους New York Times ότι υπάρχει «υποψία και αβεβαιότητα» στο Κρεμλίνο επειδή ο Πούτιν σπεύδει να «κατηγορήσει τους προδότες» και «είναι πιθανή η αυτολογοκρισία μεταξύ των στρατιωτικών ηγετών. να γίνει πιο διαδεδομένο», γράφει το businessinsider .

Η έκθεση RAND δείχνει ότι, ακόμη και σε απομόνωση που είναι από τη Δύση, ο Πούτιν ήταν λιγότερο πρόθυμος από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ, παρόλο που η Συμμαχία συνεχίζει να υποστηρίζει την Ουκρανία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει πιστός στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, προειδοποιούν οι ειδικοί στο έγγραφο που παρουσιάζεται. 

«Εάν οι απώλειες εδαφών, στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού της Ρωσίας συνεχίσουν να αυξάνονται χωρίς πρόοδο στο πεδίο της μάχης, θα πρέπει να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης διαπραγματεύσεων από λιγότερο ευνοϊκή στάση, ή μπορεί να αυξήσει την κινητοποίηση και να ενισχύσει τον εσωτερικό της έλεγχο. με πιο σκληρό τρόπο», πρόσθεσε η έκθεση. Ο Πούτιν έχει κάνει μια σειρά από άλλα απειλητικά σχόλια, αλλά δεν ακολούθησε κανένα από τα πιο σοβαρά.

Όταν ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ο Πούτιν είπε ότι εάν άλλες χώρες προσπαθούσαν να παρέμβουν, θα αντιμετωπίσουν «συνέπειες που δεν θα περίμεναν ποτέ». Παρόλα αυτά, οι δυτικές χώρες έχουν παράσχει στην Ουκρανία πολεμικό εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη για να διατηρήσουν τη διοίκηση στο Κίεβο σε λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του τον Ιούλιο, ο Πούτιν είπε ότι υπάρχει «σοβαρός κίνδυνος» το ΝΑΤΟ να παρασυρθεί περαιτέρω στον πόλεμο στην Ουκρανία εάν τα μέλη της συμμαχίας συνέχιζαν να προμηθεύουν όπλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εμφανείς νέες συνέπειες για τη Δύση. Ο Πούτιν μίλησε επίσης για τον υψηλό αριθμό πυρηνικών όπλων της Ρωσίας, λέγοντας ότι θα «εγγύησαν» την ασφάλειά της. Ωστόσο, ενώ ο ηγέτης του Κρεμλίνου και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στο πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας, οι δυτικοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν κανένα σημάδι ότι η Ρωσία προετοιμάζεται πραγματικά να το χρησιμοποιήσει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ και δέος-Κινεζικό σύστημα Λέιζερ τοποθετήθηκε σε ιρανικά αεροδρόμια και υποδομές-Σαράντα Ιρανοί πιλότοι στην Μόσχα για τα Su-35

Η αμυντική συμφωνία της Τεχεράνης με το Πεκίνο δίνει το δικαίωμα στους Κινέζους να χρησιμοποιούν ιρανικές αεροπορικές...