Σύμφωνα με δημοσίευμα της Voennaya Miysl [Στρατιωτική Σκέψη ή MT], οι ρωσικές διαστημικές δυνάμεις αναπτύσσουν ενεργά ένα τέτοιο σχέδιο κατά των αμερικανικών δορυφόρων.
Η παραγωγή του αντιδορυφορικού αντιβαλλιστικού πυραύλου S-500 SAM έχει ξεκινήσει, και η Μόσχα δοκίμασε με επιτυχία αυτό το νέο αντιβαλλιστικό και αντιδορυφορικό πυραυλικό σύστημα.
Υπενθυμίζουμε ότι το 2018, ένα MiG-31D εφοδιασμένο με έναν μαύρο άγνωστο πύραυλο κάτω από την άτρακτο του, εντοπίστηκε να πετά στον ουρανό.
Τότε, είχε υποστηριχθεί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι επρόκειτο για τον αντιδορυφορικό πύραυλο 79M6 Kontakt.
Τώρα σύμφωνα με την ρωσική κρατική έκδοση του Υπουργείου Άμυνας, το μοντέλο του πυραύλου επιβεβαιώνεται ως αντιδορυφορικού.
Ρωσικό δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι το σύστημα έχει ήδη αναπτυχθεί και έχει εξοπλίσει αρκετές αεροπορικές μονάδες.
Το αεροσκάφος MiG-31D εφοδιασμένο με πύραυλο 79M6 Kontakt είναι ένα μέρος του συστήματος, και μαζί με το σύστημα λέιζερ A60 Sokol-Echelon που είναι τοποθετημένο στο μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76, έχουν αποστολή τους αμερικανικούς δορυφόρους.
Ο πύραυλος 79M6 Kontakt έχει στόχο την αντιμετώπιση εχθρικών δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά πάνω από το ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με ρωσικές ανοιχτές πηγές, το σύστημα βασίζεται σε συνδυασμό υφιστάμενων επιστημονικών και τεχνικών γνώσεων και νέων τεχνολογιών.
Η επιλογή του MiG-31D δεν είναι τυχαία. Αυτό το μαχητικό αεροσκάφος μπορεί να φτάσει σε αξιοσημείωτες ταχύτητες κοντά στην άκρη της ατμόσφαιρας της Γης.
Μιλάμε για ταχύτητα 3 Mach ακριβώς σε τέτοιο υψόμετρο. Το MiG-31D είναι επίσης ένα μαχητικό αεροσκάφος της Σοβιετικής εποχής, που μπορεί επίσης να μεταφέρει μεγάλα φορτία όπλων.
Αναμφισβήτητα, το αίνιγμα είναι αυτή τη στιγμή στο ρωσικό αντιδορυφορικό σύστημα, είναι ο πύραυλος 79M6 Kontakt. Απλά γιατί κανείς δεν ξέρει τις ικανότητές της αφού δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ.
Ετοιμάζεται η Ρωσία να καταρρίψει δορυφόρους με πύραυλο 79M6;
Στην πραγματικότητα, η Ρωσία δεν είναι η πρώτη χώρα που πιστεύει ότι οι δορυφόροι θα παίξουν βασικό ρόλο στις συγκρούσεις του μέλλοντος.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν εργαστεί και οι ΗΠΑ. Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί διαθέτουν το ASM-135 ASAT, ένα αντιδορυφορικό σύστημα, το οποίο δοκιμάστηκε το 1985.
Στο ρόλο του MiG-31D, οι Αμερικανοί έχουν το αεροσκάφος τροποποιημένα αεροσκάφη F-15 Eagle.
Συνολικά, η Ουάσιγκτον πραγματοποίησε πέντε δοκιμές του ASM-135 ASAT. Μία από αυτές ήταν επιτυχής, καθώς ο πύραυλος κατέρριψε έναν δορυφόρο της NASA που έπρεπε να παροπλιστεί.
Όλο και περισσότερο γίνεται λόγος όχι μόνο για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αλλά και για διαστημικό πόλεμο ο οποίος αφορά την στρατόσφαιρα κυρίως.
Οι τρεις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα οδηγούνται σε μια αδυσώπητη κούρσα από αυτή την άποψη.