Ρωσία

Νέα στρατηγική: Ρόλος “μπαλαντέρ” στον Ισλαμικό κόσμο για την Ρωσία-Έρχεται γεωπολιτικό ανακάτεμα της τράπουλας

Όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε σε χθεσινοβραδινό άρθρο του τα ''έσπασαν'' Ρωσία-Ισραήλ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνάρτηση με την προσέγγιση της Μόσχας με τον ισλαμικό κόσμο και δη με χώρες συμμάχους της Τουρκίας, όπως το Κατάρ.

Στον χαιρετισμό του προς τους συμμετέχοντες στη 12η Διεθνή Οικονομική Διάσκεψη Κορυφής Ρωσίας - Ισλαμικού Κόσμου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως “οι μουσουλμανικές χώρες μπορούν να βασιστούν στην υποστήριξη της Ρωσίας στην αντιμετώπιση περιφερειακών κρίσεων και στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας”.



"Θα ήθελα να τονίσω ότι οι εταίροι μας μπορούν να βασίζονται στην υποστήριξη και τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις προσπάθειές τους να ξεπεράσουν τις περιφερειακές κρίσεις και τα πιεστικά κοινωνικά προβλήματα, καθώς και στην αντίθεσή τους σε όλες τις εκδηλώσεις τρομοκρατίας και εξτρεμισμού", δήλωσε ο Πούτιν σε μήνυμά του και πρόσθεσε πως οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των μουσουλμανικών χωρών είναι "παραδοσιακά φιλικές και εποικοδομητικές".

"Συνεργαζόμαστε ενεργά για τα συμφέροντα της προώθησης ενός διαθρησκευτικού και διαπολιτισμικού διαλόγου, διασφάλισης της διεθνούς σταθερότητας και ασφάλειας και της οικοδόμησης μιας δικαιότερης και δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης. Πολυδιάστατοι δεσμοί στο εμπόριο και την οικονομία, τις επενδύσεις, την έρευνα και την ανάπτυξη, την ανθρωπιστική κρίση και πολλά άλλα σε διάφορες περιοχές έχουν παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα ", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Κι έρχεται και το ...ζουμί! Αφού οι...αγκάλες του Κρεμλίνου για τον Ισλαμικό Κόσμο έχουν απώτερο στόχο την συμμαχία ενάντια στην Δύση...

Η Ρωσία και ο μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τους πολέμους πληροφοριών της Δύσης”, αναφέρει σε σημερινές δηλώσεις ο Αλεξάντερ Μπικάντοφ, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τον παράγοντα του παγκόσμιου πολέμου πληροφοριών. Ξεκίνησε και διεξάγεται από τη Δύση εναντίον χωρών με αξιακές προσεγγίσεις που διαφέρουν από τον νεοφιλελευθερισμό. Για αυτό, διαμορφώνεται ένα συνολικό αρνητικό υπόβαθρο πληροφοριών, όλα τα προβλήματα σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα , το Ιράν , καθώς και χώρες του μουσουλμανικού κόσμου. Σκοπός όλων αυτών είναι να αποδυναμωθούν οι αντίπαλοι μέσω της μέγιστης απαξίωσής τους στον παγκόσμιο χώρο πληροφοριών ", δήλωσε ο Bikantov, μιλώντας στην ίδια Σύνοδο στο Καζάν .

"Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είναι πεπεισμένο ότι τόσο η Μόσχα όσο και ο μουσουλμανικός κόσμος ενδιαφέρονται αντικειμενικά για την πρόληψη των πολέμων πληροφοριών, την ενίσχυση της πολυπολικότητας της πληροφορίας. Ένας από τους πόλους είναι οι χώρες της Ανατολής, όπου όλοι έχουν δικαίωμα ακρόασης. Το κοινό μας καθήκον είναι να καταπολεμήσουμε τα fake news και την παραπληροφόρηση, να καταρρίψουμε τα επιβλητικά στερεότυπα και τις προσπάθειες δυσφήμισης χωρών και ολόκληρων λαών για θρησκευτικούς ή αξιακούς λόγους", είπε.

“Μόνο με τον συνδυασμό δυνατοτήτων μπορούμε να αντισταθούμε στους πολέμους της πληροφορίας με τον μουσουλμανικό κόσμο ... Μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε τον πόλο των υγιών δυνάμεων και να αλλάξουμε την ισορροπία στο παγκόσμιο περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης υπέρ της δικαιοσύνης και του νόμου. Η διάσπαση στον κόσμο των μαζικών επικοινωνιών , που ξεκίνησε από την Ουάσινγκτον , το Παρίσι , την Οτάβα και το Λονδίνο - αυτοί είναι οι τέσσερις εγκληματίες - αποσκοπεί στη χρήση της σφαίρας της πληροφορίας για την επίτευξη των στόχων της εξωτερικής πολιτικής”, πρόσθεσε ο Μπικάντοφ με γλώσσα που ακούγεται ευχάριστα στα μουσουλμανικά αυτιά!

Η προσέγγιση της Μόσχας με τον ισλαμικό κόσμο έχει και άλλη διάσταση πάντως. Την ίδια στιγμή ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου των Μουφτήδων της Ρωσίας Rushan Abbyasov είπε ότι θα βοηθήσει στην αναγνώριση των ρωσικών εμβολίων στον ισλαμικό κόσμο...

https://www.youtube.com/watch?v=L0AjOo5_dkg&pp=sAQA

Το Κατάρ

Το κράτος του Κατάρ συμμετείχε επίσης στη 12η έκδοση της Διεθνούς Οικονομικής Συνόδου Κορυφής "Ρωσία - Ισλαμικός Κόσμος", η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν, το Καζάν. Το Κατάρ εκπροσωπήθηκε από τον Πρέσβη του Κράτους του Κατάρ στη Ρωσική Ομοσπονδία Σέιχη Αχμέτ μπιν Νάσερ Αλ-Θάνι.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και τράπεζες διαλόγων με τη συμμετοχή των νέων διπλωματών από τις χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) για εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των ρωσικών περιοχών και των ισλαμικών χωρών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξ ονόματος του Κράτους του Κατάρ, ο κ. Σείχης Ahmed bin Nasser Al-Thani επιβεβαίωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής είναι ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός που συγκεντρώνει εκπροσώπους θεσμών και επιχειρηματιών από τη Ρωσία και τις αραβικές και ισλαμικές χώρες, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας εντοπίζοντας επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες μεταξύ αυτών των χωρών. Σημείωσε τις εκτεταμένες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ του Κράτους του Κατάρ και της “φιλικής Ρωσικής Ομοσπονδίας”, προσθέτοντας ότι αυτές αντικατοπτρίζονται από τα αποτελέσματα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Λαβρόφ : Ρωσία και ισλαμικές χώρες αλληλεπιδρούν επιτυχώς σε διάφορες μορφές

 

Η Ρωσία και οι χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) συνδέονται με μακροχρόνια φιλία και τις κοινές προσπάθειες για τη διατήρηση της διεθνούς ασφάλειας και την επιτυχή αλληλεπίδραση σε διάφορες μορφές”, δήλωσε το ίδιο φόρουμε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και πρόσθεσε πως είναι θεμιτό “να αλληλεπιδρούμε στενά και επιτυχώς σε πολύ διαφορετικές μορφές”.

Η 12η διεθνής οικονομική σύνοδος κορυφής, Ρωσίας-Ισλαμικού Κόσμου “KazanSummit2021”, ολοκληρώνεται σήμερα και συμμετείχαν εκπρόσωποι 48 χωρών και 25 ρωσικών περιοχών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...