Παγκοσμιοποίηση

Αυτές είναι οι 12 χώρες που διαθέτουν τους πιο επικίνδυνους πυραύλους στον κόσμο

Οι πύραυλοι έχουν γίνει ένα από τα πιο επικίνδυνα όπλα αποτροπής, συμβάλλοντας στην επαναφορά της ισορροπίας δυνάμεων στον κόσμο, αφού επέτρεψαν σε μικρές χώρες και ομάδες να αντισταθούν σε μεγάλες χώρες.

Το Ιράν και η Βόρεια Κορέα είναι από τα πιο εμφανή παραδείγματα αυτού, επειδή διαθέτουν προηγμένες πυραυλικές ικανότητες που επέτρεψαν να αντισταθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι πύραυλοι επέτρεψαν επίσης στη λιβανέζικη «Χεζμπολάχ» να αντισταθεί στο Ισραήλ και μάλιστα να απειλήσει να στοχεύσει σε βάθος το έδαφός του με τρόπο που να κάνει το Ισραήλ να επανεξετάσει τους υπολογισμούς του πολλές φορές πριν εμπλακεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική αντιπαράθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι είναι οι τύποι των πυραύλων;

Οι πύραυλοι χωρίζονται σε δύο τύπους όσον αφορά τις στρατιωτικές αποστολές. Ο πρώτος είναι επιθετικοί πύραυλοι που εκτοξεύονται από βάσεις σε ξηρά, θάλασσα ή αέρα για να χτυπήσουν εχθρικούς στόχους εντός εχθρικού εδάφους με τόσο υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα που η διαδικασία αναχαίτισής τους είναι πολύ δύσκολη σε σύγκριση με τη χρήση πολεμικών αεροσκαφών για την ίδια αποστολή.

Ο δεύτερος είναι οι αμυντικοί πύραυλοι, οι οποίοι είναι πύραυλοι που έχουν σχεδιαστεί για να αναχαιτίζουν επιθετικούς πυραύλους και οποιουσδήποτε άλλους εναέριους στόχους πριν ολοκληρώσουν την πορεία τους.

Παρά τη μεγάλη ανάπτυξη των αμυντικών πυραύλων, η συνεχής ανάπτυξη των επιθετικών πυραύλων κάνει τον αγώνα μεταξύ τους να θερμαίνεται, ειδικά με την εμφάνιση υπερηχητικών πυραύλων.

Παρά την ανάπτυξη αμυντικών πυραύλων, το επίπεδο ανάπτυξης των επιθετικών πυραύλων αυξάνει την ικανότητά τους να κρύβονται και να ελίσσονται την ίδια στιγμή που οι επιθετικοί πύραυλοι έχουν γίνει ταχύτεροι και ακριβέστεροι στα επίπεδα στόχευσής τους.

Επίσης, η δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων από ξηρά, θάλασσα ή αέρα, καθιστά εξαιρετικά δύσκολες τις προσπάθειες αναχαίτισής τους, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει τις πιθανότητες να χτυπήσουν τους στόχους τους με τρόπο που αποθαρρύνει τον αντίπαλο και τον κάνει να προσπαθεί να βρει άλλα μέσα.

Ο ιρανικός βομβαρδισμός της βάσης Αΐν αλ Άσαντ, όπου βρίσκονταν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, είναι ένα σαφές παράδειγμα χρήσης πυραύλων για την αποτροπή του εχθρού, ανεξάρτητα από τη στρατιωτική του ισχύ.

Ποιοι είναι οι τύποι των επιθετικών πυραύλων;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επιθετικών πυραύλων, όπως, βαλλιστικοί πύραυλοι, υπερηχητικά βλήματα.

Η ιδέα των αμυντικών πυραύλων εξαρτάται από την παρακολούθηση του εναέριου στόχου σε πρώιμο στάδιο της διαδρομής εκτόξευσης και την αντιμετώπισή του στον αέρα με έναν από τους δύο τρόπους:

  • Η πρώτη μέθοδος είναι η άμεση σύγκρουση με τον στόχο για την καταστροφή του.
  • Η δεύτερη μέθοδος είναι η έκρηξη κοντά στον στόχο όταν βρίσκεται εντός της εμβέλειας της καταστροφικής ισχύος της κεφαλής του αμυντικού πυραύλου.

Ποιες χώρες έχουν τα πιο ισχυρά πυραυλικά συστήματα;

Πολλές χώρες στον κόσμο προσπαθούν να αναπτύξουν ικανότητες πυραύλων σε επιθετικά και αμυντικά πεδία, αλλά ο ιστότοπος «Missile Threat» απαριθμούσε 12 χώρες που δήλωσαν ότι διαθέτουν πυραυλικές δυνατότητες που αποτρέπουν τους εχθρούς τους:

  1. Κίνα
  2. Ινδία
  3. Ισραήλ
  4. Πακιστάν
  5. Νότια Κορέα
  6. Ηνωμένο Βασίλειο
  7. Γαλλία
  8. Ιράν
  9. Βόρεια Κορέα
  10. Ρωσία
  11. Ταϊβάν
  12. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Οι ρωσικοί πύραυλοι τρομοκρατούν την Αμερική

Ενώ ορισμένες χώρες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη επιθετικών πυραύλων, άλλες χώρες όπως η Ρωσία κατέχουν παγκόσμια ηγετική θέση στον τομέα των αμυντικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων S-400, οι οποίοι έχουν τεράστιες δυνατότητες να αντιμετωπίζουν εχθρικούς αεροπορικούς στόχους κάθε είδους.

Επιπλέον, η Ρωσία έχει γίνει ηγετική χώρα στην ανάπτυξη επιθετικών πυραύλων, ιδιαίτερα υπερηχητικών πυραύλων, οι οποίοι η Ρωσία λέει ότι είναι αδύνατο να αναχαιτιστούν από οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ