Το Ισραήλ ενέτεινε τις επιθέσεις του κατά της Συρίας για άλλη μια φορά, στοχεύοντας στρατιωτικές βάσεις και θέσεις όπου λέγεται ότι αναπτύσσονται δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Η κλιμάκωση ξεκίνησε στις 19 Απριλίου, όταν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) βομβάρδισαν δύο θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) που βρίσκονται κοντά στην πόλη Σαΐντι αλ-Χανούτ και στο λόφο αλ-Αχμάρ στο νότιο κυβερνείο αλ-Κουνέιτρα. Μετά τον βομβαρδισμό, ο Ισραηλινός Στρατός έριξε φυλλάδια με προειδοποίηση τόσο προς τον SAA όσο και τη Λιβανική Χεζμπολάχ, η οποία φέρεται να δραστηριοποιείται στο μέτωπο των Υψωμάτων του Γκολάν.
Την ίδια μέρα, το IDF ανακοίνωσε την απώλεια ενός drone τακτικής επιτήρησης, ενός Elbit Systems Skylark, πάνω από την αλ-Κουνέιτρα.
Στις 24 Απριλίου, ο Ισραηλινός Στρατός χτύπησε ένα παρατηρητήριο του SAA στο λόφο Κουρς αλ-Ναφέλ στην αλ-Κουνέιτρα, το οποίο έχει θέα στο μεγαλύτερο μέρος του μετώπου των Υψωμάτων του Γκολάν. Η θέση φέρεται να στοχοποιήθηκε με πυραύλους εδάφους, πιθανότατα Spike NLOS. Ο Ισραηλινός Στρατός έριξε επίσης φυλλάδια μετά τα πλήγματα, προειδοποιώντας τον SAA να μην συνεργαστεί με τη Χεζμπολάχ.
Δύο ημέρες αργότερα, στις 26 Απριλίου, αναφέρθηκε ότι ένα άλλο drone τακτικής επιτήρησης του Ισραηλινού Στρατού συνετρίβη στην αλ-Κουνέιτρα. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από το IDF.
Στις 29 Απριλίου, μια σειρά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τα περίχωρα της κεντρικής πόλης Χομς. Οι στόχοι περιελάμβαναν ένα πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται σε έναν αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην πόλη, καθώς και την αεροπορική βάση αλ-Νταμπαά στη νότια ύπαιθρο του κυβερνείου όπου είναι γνωστό ότι σταθμεύουν ιρανικό στρατιωτικό προσωπικό και μαχητές της Χεζμπολάχ. Από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τραυματίστηκαν τρεις πολίτες και προκλήθηκαν ορισμένες υλικές απώλειες.
Μια άλλη ισραηλινή αεροπορική επίθεση είχε στόχο τη Συρία την 1η Μαΐου. Αυτή τη φορά οι στόχοι ήταν στο βόρειο κυβερνείο του Χαλεπίου. Στους στόχους περιλαμβάνεται το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου, το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας, καθώς και ένα μεγάλο συγκρότημα του Κέντρου Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών της Συρίας (SSRC) που βρίσκεται κοντά στην πόλη αλ-Σαφίρα στη νότια ύπαιθρο του κυβερνείου.
Το SSRC αναπτύσσει και παράγει στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων ακριβείας και drones, για τον SAA και τους συμμάχους του. Οι εγκαταστάσεις του κέντρου έγιναν στόχος του Ισραήλ σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν. Η επίθεση στο Χαλέπι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν Σύριο στρατιώτη. Πέντε άλλοι στρατιωτικοί και δύο πολίτες τραυματίστηκαν επίσης.
Το τελευταίο κύμα ισραηλινών επιθέσεων ήρθε μετά από μια προσέγγιση μεταξύ της Συρίας και πολλών άλλων αραβικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, και εν μέσω προσπαθειών αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας και της γειτονικής Τουρκίας.
Ενώ οι επιθέσεις φέρεται να έχουν σκοπό να εμποδίσουν το Ιράν να εδραιωθεί στη Συρία, φαίνεται επίσης να είναι μια προσπάθεια να σαμποτάρουν την περιφερειακή προσέγγιση με τη χώρα.