Οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει πλέον τον δικό τους γεωπολιτικό και αμυντικό άξονα στην Μεσόγειο, με Πακιστάν και Κίνα, κινούμενοι φυσικά κατά των ελληνικών συμφερόντων.
"Το Πακιστάν υποστηρίζει τις επιδιώξεις της Τουρκίας για την Κύπρο, ενώ η αυξανόμενη σχέση μεταξύ των δύο χωρών έχει μετατραπεί ήδη σε αιτία σημαντικής ανησυχίας για την Ελλάδα.
Ελλάδα και Τουρκία εμπλέκονται σε μακρά και συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Κύπρο, ενώ η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να διαπραγματευτεί μια λύση μεταξύ των δύο εθνών για τη σύγκρουση", ανέφερε η ιστοσελίδα InsideOver.
Αν και όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζουν τα ελληνικά συμφέροντα στην Κύπρο, υπάρχουν μερικές χώρες που υποστηρίζουν τις αξιώσεις της Τουρκίας.
Το Πακιστάν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αυτών των χωρών. Η εμβάθυνση της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας δείχνει ξεκάθαρα ότι το Πακιστάν θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επιδίωξη των τζιχαντιστικών φιλοδοξιών του για κατάκτηση και αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που θα περιλάμβανε και την Κύπρο.
Μια άλλη αιτία ανησυχίας για την Ελλάδα είναι η εμφάνιση ενός αμυντικού άξονα Κίνας-Πακιστάν-Τουρκίας για τη διάδοση των πυρηνικών όπλων.
"Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει ήδη εκφράσει την απελπισία του για την ανάπτυξη μιας «ατομικής βόμβας του Χαλιφάτου» για να εκπληρώσει τις νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες του", αναφέρουν ινδικές πηγές.
Η Κίνα και το Πακιστάν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη πώληση πυραύλων και την δημιουργία μιας λαθραίας αγοράς διάδοσης αυτών των όπλων.
Επίσης μετά την γνωστή αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2016, η Τουρκία απέλυσε εκατοντάδες πιλότους μαχητικών αεροσκαφών της, που θεωρούνταν οι κύριοι συνωμότες πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Αργότερα, ο τουρκικός στρατός αποκάλυψε ότι χρειαζόταν πάνω από 500 νέους πιλότους, συμπεριλαμβανομένων 190 πιλότων “πρώτης γραμμής”, για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ( για να κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο), για αυτό και ζήτησε από την πακιστανική κυβέρνηση να στείλει Πακιστανούς πιλότους και εκπαιδευτές για να πετάξουν τα τουρκικά μαχητικά F-16.
Οι υποψίες για Πακιστανούς πιλότους που πετούσαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ενισχύθηκαν μετά τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν τον Νοέμβριο του 2019.
Επιπλέον, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο, στις 13 Νοεμβρίου 2019, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις ελληνικές αρχές, ένα πακιστανικό αεροσκάφος P-3 Orion (Naval Co-operation and Information Collection) αεροσκάφος πέταξε στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Τα σχέδια Τουρκίας και Πακιστάν φτάνουν μέχρι την Κύπρο όπως αποκαλύφθηκε από τον Υποστράτηγο του Στρατού του Πακιστάν, και αφορούν σχέδιο “αλώσεως” του νησιού με υβριδικό πόλεμο.
Ο Πακιστανός Υποστράτηγος Karamat Ahmed, υποστήριξε ότι η Τουρκία και το Πακιστάν ήταν 2 χώρες και ένα έθνος.
Υπενθυμίζουμε, ότι η πακιστανική και η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, έχουν αποφασίσει μια κοινής στρατηγική για τη διεξαγωγή υβριδικών επιχειρήσεων σε δύο μέτωπα, μέσω ενός πολέμου δια αντιπροσώπων, δηλαδή, με εκμετάλλευση των ισλαμιστών τρομοκρατών, αναπτύσσοντας τους ως μισθοφόρους σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Η παρουσία των Πακιστανών έφερε ξανά στην επιφάνεια την υπογραφθείσα αμυντική συμφωνία στο Ισλαμαμπάντ μεταξύ Ερντογάν και Ι. Χάν, με την οποία είχαμε προβλέψει τις νέες “βόλτες” του Πακιστανικού πολεμικού ναυτικού στην Α.Μεσόγειο, προκαλώντας οργή τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.
Παλαιότερες πληροφορίες έφεραν τους Πακιστανούς να αναζητούν τουρκική βάση για να ελλιμενίζουν τα πλοία τους σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, μιας ο Ερντογάν ετοιμάζει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου ''Γαλάζια Πατρίδα'', για αυτό βλέπουμε αυτό το "έργο" στο Αιγαίο με τους μετανάστες με την συνδρομή ισλαμιστών που τους κατευθύνει η Άγκυρα.
Υπενθυμίζουμε ότι έχει αποφασιστεί από τον Ιούλιο 2021, η επέκταση των κοινών επιχειρήσεων στρατιωτικού χαρακτήρα στην Α. Μεσόγειο αλλά και αλλού, μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν.
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, υπενθυμίζουμε ότι οι δύο αυτές χώρες έχουν πανίσχυρες και κυρίως πολύχρονες αμυντικές συμφωνίες, μία εκ των οποίων είχε φέρει πριν πολλούς μήνες το πακιστανικό πολεμικό ναυτικό, να συμμετέχει στην τουρκική επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου, φέρνοντας πακιστανικά πολεμικά πλοία στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο.