Κινεζικά drone
Κίνα

Η Κίνα αποκαλύπτει νέο σύστημα γρήγορης εκτόξευσης drone (Εικόνες)

Η Κίνα έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα εκτόξευσης που αναφέρεται πως μπορεί να αναπτύξει στον αέρα drone γρηγορότερα και ασφαλέστερα, επιτρέποντας ταχύτερο ρυθμό επιχειρήσεων. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κινεζική αεροναυπηγική εταιρεία AVIC Chengdu Aircraft Industrial Group συμπλήρωσε μία πατέντα για σύστημα εκτόξευσης drone που εκτοξεύει με καταπέλτη drone στον αέρα χωρίς την εκπομπή φωτός, ήχου, καυσαερίων, ξεπερνώντας πιθανότατα τους περιορισμούς των παραδοσιακών συστημάτων εκτόξευσης (κινητήρες προώθησης ή καταπέλτες ιμάντων).

Οι καταπέλτες ιμάντων περιορίζονται στην εκτόξευση ελαφρύτερων drone και έχουν πολύ μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην ράγα εκτόξευσης, ενώ η απότομη κίνηση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά του drone. Οι κινητήρες προώθησης από την άλλη δημιουργούν αρκετά μεγάλο θόρυβο, καπνό φως και ήχο, παράγοντες οι οποίοι μπορεί να αποκαλύψουν τις θέσεις εκτόξευσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και να εκθέσουν στρατεύματα σε κίνδυνο. 

Το νέο σύστημα εκτόξευσης όμως περιλαμβάνει έναν κενό κύλινδρο χωρισμένο σε δύο τμήματα μέσω πιστονιού που μπορεί να ολισθαίνει οριζόντια μέσα στον κύλινδρο βάση των αλλαγών πίεσης μεταξύ των δύο τμημάτων. Το πιστόνι είναι συνδεδεμένο σε σύστημα τροχαλίας και σε ένα προωθητικό βραχίονα μαζί με ένα εξωτερικό shuttle που κινείται μαζί με την ράγα εκτόξευσης, στην οποία το drone είναι τοποθετημένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σύστημα επιχειρεί εισάγοντας αέρα υψηλής πίεσης στο πρώτο τμήμα, ενώ παράλληλα μία αντλία κενού χαμηλώνει την πίεση αέρα στο δεύτερο τμήμα. Αυτό κάνει το πιστόνι να κινείται οριζόντια, τραβώντας το shuttle από την μία άκρη του κυλίνδρου στην άλλη, έτσι ώστε να εκτοξευτεί το drone.

"Με το τράβηγμα του βραχίονα ώθησης και του συστήματος τροχαλίας, το shuttle με το drone θα μετακινείται προς τα μπροστά στην ράγα εκτόξευσης με ταχύτητα πολλές φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του πιστονιού," αναφέρει η πατέντα της AVIC.

Το νέο σύστημα εκτόξευσης είναι επίσης ικανό να εκτοξεύει drone σε γρήγορη αλληλουχία, αφού απαιτούνται μόνο μέχρι 5 δευτερόλεπτα για να επιστρέψει σε θέση πυρός. Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη.

"Αναμένεται να δούμε εάν είναι χρήσιμη," είπε ο Zhou Chenming, ένας ερευνητής από το επιστημονικό επιτελείο στρατιωτικής επιστήμης και τεχνολογίας Yuan Wang. Τόνισε επίσης πως η σημασία της πατέντας δεν πρέπει να μεγαλοποιείται.

Τα σμήνη drone αποτελούν μία αναδυόμενη δυνατότητα στους σύγχρονους στρατούς. Αυτή η τακτική απαιτεί μία μέθοδο εκτόξευσης πολλαπλών drone στον αέρα σε μία σχετικά μικρή χρονική περίοδο.

Η νέα τεχνολογία εκτόξευσης drone της Κίνας μπορεί να βελτιώσει την πιθανότητα επιβίωσης των συστημάτων σμηνών drone, και κυρίως του anti-radiation (κατά ακτινοβολίας) drone ASN-301/JWS-01, το οποίο μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο σε μία πιθανή εισβολή στο Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...