Κίνα

Κορωναϊός: 97 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο - Ελπίδες μετά την ιάση 38χρονης

Ο αριθμός των θανάτων στη Χουμπέι της κεντρικής Κίνας εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός αυξήθηκε κατά 91 στους 871 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ανακοίνωσε η επιτροπή υγείας της επαρχίας σήμερα Δευτέρα.

Στην επαρχία καταγράφηκαν 2.618 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των ασθενών στην επαρχία, το επίκεντρο της επιδημίας, αυξήθηκε σε 29.631.

Οι περισσότεροι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ουχάν, πρωτεύουσα της Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο νέος ιός τον Δεκέμβριο.

Στην Ουχάν αναφέρθηκαν 73 νέοι θάνατοι χθες Κυριακή, από 63 το Σάββατο. Στην πόλη έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας 681 άνθρωποι. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ουχάν αυξήθηκαν κατά 1.921 χθες Κυριακή, ενώ ήταν 1.379 το Σάββατο.

Ο απολογισμός που δημοσιοποίησε η επαρχιακή επιτροπή υγείας σημαίνει ότι σε ολόκληρη την ηπειρωτική Κίνα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 908 άνθρωποι και έχουν προσβληθεί περίπου 40.000.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε καραντίνα για 14 ημέρες δύο Έλληνες από την Ουχάν 

 


 
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής επέστρεψαν στην Ελλάδα ακόμα δύο Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην πόλη Ουχάν της Κίνας.


Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Οι δύο Έλληνες αν και δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και τέθηκαν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός δύο Ελλήνων από την Κίνα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών με σχετική ανάρτησή του στο twitter. «Ευχαριστούμε τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία για την υποστήριξή τους για την ασφαλή επιστροφή τους».  

 

Ελπίδες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού  

 

 

Την ίδια ώρα, μια 38χρονη γυναίκα η οποία είχε συνταξιδέψει με τον μέχρι στιγμής ασθενή που νόησε και πέθανε από τον κορωνοϊό, εκτός Κίνας και Χονγκ – Κονγκ, δεν φέρει πλέον τα συμπτώματα του ιού, ανακοίνωσαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τον Guardian το τελευταίο τεστ στο οποίο υπεβλήθη η 38χρονη γυναίκα στις 6 Φεβρουαρίου βγήκε αρνητικό, και ήταν το δεύτερο κατά σειρά τέτοιο, όπως απαιτείται, προκειμένου να επιτραπεί στον ασθενή να πάρει εξιτήριο.

«Αυτό αποδεικνύει, ότι ο νέος κορωνοϊός δεν είναι καθολικά θανάσιμος και ότι η θεραπεία είναι πιο πιθανή από τον θάνατο, δήλωσε ο Δρ Εντσελ Σαλβάνα , διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου των Φιλιππίνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Εδραιώνουν την υποβρύχια “ Γαλάζια Πατρίδα” οι Τούρκοι; Το Ιταλικό ερευνητικό IEVOLI Relume διέκοψε τις έρευνες πριν προσεγγίσει το επίμαχο σημείο

Επιβεβαίωση pentapostagma.gr για τουρκικό εγχείρημα ελέγχου καλωδίων και αγωγών στο Αιγαίο-Α.Μεσόγειο-Η διαφορά μας με...