Κίνα

Η Κίνα... έβαλε στο χέρι το λογισμικό της Αίθουσας Πολέμου του NATO

Η Κίνα κατάφερε να αποκτήσει το λογισμικό που χρησιμοποιεί το NATO και οι ΗΠΑ στις αίθουσες πολέμου και στα κέντρα επιχειρήσεων του.

Μια συμφωνία που έκλεισε η Κίνα με μια βελγική εταιρεία λογισμικού, της δίνει την δυνατότητα να εξισορροπήσει τις αδυναμίες που είχε σε σχέση με την αφρόκρεμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Δύσης, καθώς πλέον θα αποκτήσει μια σημαντική εικόνα για τις διαδικασίες στρατιωτικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και των μελών του.

Η εταιρία Luciad που δραστηριοποιείται στον τομέα της άμυνας και έχει έδρα το Βέλγιο, πούλησε στην Κίνα ένα λογισμικό υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιείται για την τακτική επίγνωση της κατάστασης σε εν εξελίξει στρατιωτικές επιχειρήσεις από τα κέντρα επιχειρήσεων και διοίκησης του NATO, σύμφωνα με όσα δήλωσαν κινεζικές κυβερνητικές πηγές στη South China Morning Post.

Το πρόγραμμα LuciadLightspeed είναι σε θέση να επεξεργάζεται γρήγορα και με ακρίβεια δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και από γρήγορα κινούμενα αντικείμενα.

Η επίγνωση της τακτικής κατάστασης είναι η ικανότητα να γνωρίζει το Κέντρο Επιχειρήσεων τι συμβαίνει σε ένα στοχοθετημένο περιβάλλον και να χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση για να νικηθεί ο εχθρός. Στον πόλεμο, η τακτική επιχειρησιακή κατάσταση είναι τόσο ρευστή που μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας γραφικών NVidia δήλωσε ότι το λογισμικό της Luciad βοηθά τους στρατιωτικούς σχεδιαστές "να βλέπουν και να αναλύουν τις μεταβολές στις θέσεις του εχθρού ή να αξιολογούν στόχους σε πραγματικό χρόνο", προκειμένου να προσαρμόσουν τις σχετικές παραμέτρους της αποστολής.

Οι στρατιωτικοί σχεδιαστές συνήθως χρησιμοποιούν δεδομένα από drones, δορυφόρους, ραντάρ, τις καιρικές προβλέψεις κ.λπ., με τα παλαιότερα λογισμικά να δίνουν περιθώριο λάθους μέχρι και 500 μέτρα (1.600 πόδια) στην τοποθέτηση κινούμενων στόχων.

Αντίθετα, το LuciadLightspeed είναι ικανό να επεξεργάζεται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για τα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, με ταχύτητα 100 υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο, 75 φορές ταχύτερα από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του και είναι ακριβές σε απόσταση 3 εκατοστών σε παγκόσμια κλίμακα.

Το λογισμικό Luciad χρησιμοποιείται σύμφωνα με πληροφορίες από την Αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων στην Αεροπορική Βάση MacDill στην Τάμπα της Φλόριντα. Μια σειρά από μυστικές αποστολές των ΗΠΑ ξεκίνησαν από τη βάση αυτή, συμπεριλαμβανομένης της επιδρομής στο Πακιστάν που εξουδετέρωσε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011.

Η Κίνα διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών παγκοσμίως και έχει επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο δορυφόρων στον κόσμο.

Πηγή Sputnik

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ