Η Πούτιν υλοποιεί το δόγμα ενός τρομερού ολικού ανθυποβρυχιακού πολέμου κατά των ΗΠΑ, καθώς το Πεντάγωνο τώρα δίνει προσοχή στα ρωσικά πολεμικά πλοία και τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια επισκέφθηκαν πρόσφατα την Κούβα.
Η Αμερικανίδα ειδικός Ρεμπέκα Κόφλερ ανέφερε ότι “πριν από τρεις εβδομάδες, ένας ρωσικός στολίσκος πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου, επιχειρούσε λιγότερο από 30 μίλια από την ακτή του Key Largo της Φλόριντα, μια εξέλιξη που το Πεντάγωνο την χαρακτήρισε ως «μη απειλή».
Πραγματικά; Ως πρώην ανώτερη αναλύτρια πληροφοριών στην Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA), η τεχνογνωσία μου αφορά τη ρωσική στρατηγική πολεμικής μάχης και την νοοτροπία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν:
"Η εκτίμησή μου από τις υπηρεσίες πληροφοριών, έγινε με μεγάλη σιγουριά, αν και η πρόσφατη ανάπτυξη του Πούτιν δεν παρουσίαζε κανέναν άμεσο κίνδυνο, είναι πράγματι σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ και θα το γιατί
Το Kazan, ένα υποβρύχιο κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Yasen-M, μετέφερε κατευθυνόμενους πυραύλους με βεληνεκές 1.000 ναυτικών μιλίων.
Η Φρεγάτα Ναύαρχος Gorshkov είναι ικανή να εκτελεί πλήγματα μεγάλης εμβέλειας και να διεξάγει ανθυποβρυχιακό πόλεμο.
Αυτά τα ναυτικά μέσα, τα οποία διαθέτουν μια ποικιλία όπλων κατά πλοίων και χερσαίων επιθέσεων, δοκίμαζαν πυραύλους κατά πλοίων ουσιαστικά στον Ατλαντικό εναντίον στόχων σε εμβέλεια άνω των 350 μιλίων.
Το υποβρύχιο και η Φρεγάτα των Ρώσων μετέφεραν και πυραύλους Κρουζ 3M-54 Kalibir NK εμβέλειας 1.000 μιλίων, τον αντιπλοϊκό πύραυλο P-800 Oniks και τους υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους Κρουζ 3M-22 Zircon.
Ο Zircon (3M22 Tsirkon στα ρωσικά ή SS-N-3 ως ονομασία ΝΑΤΟ) είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος που λειτουργεί με κινητήρα scramjet και έχει βεληνεκές 1.000 km (625 μίλια) και ταξιδεύει με εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου.
Αναπτύχθηκε κατόπιν εντολής του Βλαντιμίρ Πούτιν, και είναι ένα όπλο νέας γενιάς που έχει σχεδιαστεί με πρωταρχικό σκοπό να ξεπεράσει την αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ.
Η υπερηχητική του ταχύτητα και η ικανότητά του να πετάει σε χαμηλό ύψος και η ικανότητα του να κάνει ελιγμούς κατά την πτήση καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την ανίχνευση από συστήματα προειδοποίησης πυραύλων - ραντάρ ή δορυφόρους.
Η αδυναμία των σημερινών συστημάτων των ΗΠΑ και της Δύσης να αναχαιτίσουν υπερηχητικούς πυραύλους όπως το Zircon αποτελεί σοβαρή απειλή, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν παρόμοια ικανότητα.
Η Ρωσία και η Κίνα είναι πολύ μπροστά από εμάς στον τομέα των υπερηχητικών πυραύλων.
Μια άλλη πτυχή της απειλής είναι ότι η Ρωσία διαθέτει τα πιο αθόρυβα υποβρύχια στον κόσμο, τα οποία δεν εντοπίζονται πάντα από τα συστήματα των ΗΠΑ.
Το 2012, ένα άλλο ρωσικό πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο, κλάσης Akula κινούνταν κοντά στις ακτές μας, στον Κόλπο του Μεξικού, για αρκετές εβδομάδες.
Οπλισμένο με πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, το ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Akula έπλευσε απαρατήρητο μέχρι να αποπλεύσει από την περιοχή.
Η περιπολία ενός ρωσικού αεροσκάφους ΑΦΝΣ κοντά στις ακτές μας, αποκάλυψε ελλείψεις στις δυνατότητες και τα κενά στο δόγμα ανθυποβρυχιακού πολέμου των ΗΠΑ.
Το περιστατικό πυροδότησε σοβαρές ανησυχίες από τη Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας των ΗΠΑ, αποστολή της οποίας είναι να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά από ξένες πυραυλικές επιθέσεις.
Ενημέρωσα και τότε τους ανώτερους ηγέτες της χώρας για την αυξανόμενη ρωσική απειλή εκείνη την εποχή.
Ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος είναι αναπόσπαστο μέρος της πολεμικής στρατηγικής της Ρωσίας, η οποία επιδιώκει να αποτρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την επέμβαση σε μια σύγκρουση όπως η Ουκρανία.
Η Ρωσία στοχοποιεί τις υποβρύχιες υποδομές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό
Η καταστροφή υποθαλάσσιων υποθαλάσσιων καλωδίων, που αποτελείται από συνδέσμους οπτικών ινών που μεταφέρουν παγκόσμια κυκλοφορία στο Διαδίκτυο, επιτρέποντας την παγκόσμια μετάδοση δεδομένων και σημάτων επικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο, είναι η κύρια αποστολή των ρωσικών υποβρυχίων.
Εάν οι ψηφιακές επικοινωνίες καταστραφούν, δεν είναι μόνο τα ΑΤΜ που θα τεθούν εκτός λειτουργίας, αλλά οτιδήποτε βασίζεται στο Διαδίκτυο, το οποίο καλύπτει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, από τις τράπεζες και τα οικονομικά μέχρι τις μεταφορές, την υγειονομική περίθαλψη και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει επιχειρήσεις αυτού του τύπου στην Ευρώπη.
Το 2022, η Ρωσία κατέστρεψε ένα από τα δύο υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών που παρέχουν ζωτικές επικοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ της Νορβηγίας και του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ στον Αρκτικό Ωκεανό.
Ρωσικά υποβρύχια κινούνταν κοντά σε καλώδια που συνέδεαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη εκείνη την εποχή.
Το Πεντάγωνο και οι ανησυχίες Αμερικανών ανωτάτων Αξιωματικών
Δεν είναι όλοι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόσο αδιάφοροι όσο το Πεντάγωνο σχετικά με την αυξανόμενη ικανότητα της Ρωσίας να κρατά την πατρίδα μας σε κίνδυνο.
Πέρυσι, ο Στρατηγός Glen VanHerck της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ χαρακτήρισε την ανάπτυξη ρωσικών υποβρυχίων με πυραύλους Κρουζ στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ, ως «ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την άμυνα της πατρίδας».
Ο Υποστράτηγος David Deptula, της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. ανέφερε και αυτός ότι “πράγματι, η Ρωσία διαθέτει σήμερα τη δυνατότητα να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο των ΗΠΑ από αποστάσεις στάσης, δηλαδή χωρίς να χρειάζεται να εισέλθει στον κυρίαρχο εναέριο χώρο των ΗΠΑ ή στα χωρικά μας ύδατα”.
Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ της ικανότητας και της πρόθεσης χρήσης όπλων της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ.
Ο Πούτιν δεν έχει σχέδια να στοχεύσει τις ΗΠΑ με στρατηγικά όπλα, όπως τους πυραύλους Zircon.
Τέτοιες δυνατότητες προορίζονται μόνο για την εποχή του πολέμου. Το πρόβλημα είναι ότι η Ρωσία πιστεύει ήδη ότι βρίσκεται σε πόλεμο μαζί μας, ως αντιπρόσωπος για την Ουκρανία, την οποία η Μόσχα θεωρεί ως μέρος της στρατηγικής περιμέτρου ασφαλείας της χώρας.
Τι σχεδιάζει να πράξει ο Πούτιν κατά των ΗΠΑ
Ο Πούτιν πιθανότατα θα λάβει ακραία μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου κατά των ΗΠΑ και της υπέρβασης του πυρηνικού ορίου, για να επιβάλει την εκδοχή του για το Δόγμα Μονρόε.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, με προδιάθεση για τη σκέψη του χειρότερου σεναρίου, η Ρωσία υλοποιεί το δόγμα «κρατήστε τις ΗΠΑ συνεχώς σε κίνδυνο».
Δεν είναι τυχαίο ότι η Μόσχα αναπτύσσει ναυτικά και αεροπορικά μέσα μεγάλης εμβέλειας κοντά στα σύνορά μας, προσομοιώνοντας χτυπήματα σε στόχους των ΗΠΑ.
Ο Πούτιν προετοιμάζεται για έναν πλήρη πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας, τον οποίο το ρωσικό γενικό επιτελείο, μια οντότητα που διεξάγει μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις απειλών, εκτιμά ως αναπόφευκτο.
Η Μόσχα ερμηνεύει κάθε ενέργεια των ΗΠΑ όταν πρόκειται για τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα από το πρίσμα αυτής της αξιολόγησης.
Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται τώρα σε μια άκρως κλιμακούμενη τροχιά, ειδικά με την κυβέρνηση Μπάιντεν να έχει εξουσιοδοτήσει πρόσφατα την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα των ΗΠΑ για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.
Ο κίνδυνος έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της βαθιάς παρανόησης μεταξύ τους και της απροθυμίας να μιλήσουν απευθείας μεταξύ τους.
Το Κρεμλίνο δεν ασχολείται με τον Μπάιντεν αφού τον θεωρεί εμφανώς εξασθενημένο γνωστικά και σωματικά ως επικεφαλής των ΗΠΑ ενώ θεωρεί ότι δεν έχει την εξουσία να κάνει συμφωνίες.
Πιθανός πόλεμος ΗΠΑ και Ρωσίας
Στο μεταξύ, ο Πούτιν έχει σχέδιο για το πώς να πολεμήσει και να κερδίσει τον πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Πεντάγωνο όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά δεν μπήκε στον κόπο να αναπτύξει μια ικανότητα, όπως την κατασκευή υπερηχητικών πυραύλων, παρόμοιους τουλάχιστον με αυτούς της Ρωσίας ή της Κίνας, παρά τα δισεκατομμύρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ που διοχετεύονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας, ετησίως.
Αντίθετα, ρίχνει δισεκατομμύρια στον πόλεμο στην Ουκρανία που δεν μπορεί να κερδίσει και ανακατευθύνει το στρατιωτικό υλικό που προορίζεται για το Ισραήλ και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.
Οι ηγέτες μας έχουν ελαχιστοποιήσει τη ρωσική απειλή για τουλάχιστον μια δεκαετία, επιλέγοντας να κοροϊδεύουν τον ρωσικό στρατό και να ανταγωνίζονται τον Πούτιν, αφήνοντας την πατρίδα ευάλωτη, αντί να αναπτύσσουν αντίμετρα στο οπλοστάσιο της Ρωσίας.
Ως αποτέλεσμα, ο Πούτιν έχει πλέον στρατηγικές δυνατότητες που έχουν μειώσει τον χώρο αποφάσεων για έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ σε μια περίοδο κρίσης, σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.
Και αυτό είναι το αποτέλεσμα αυτού που θα ονόμαζα επαγγελματική αμέλεια από το Πεντάγωνο και τον Λευκό Οίκο.
Η ασφάλεια για την Αμερική ξεκινά με την εκλογή ικανών υπευθύνων λήψης αποφάσεων”, κατέληξε η ίδια σε μια συγκλονιστική αξιολόγηση για την κατάσταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.