Πολιτική

Αργά το θυμήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη! "Δεν θα έπρεπε να εμπλακούμε στο πόλεμο στην Ουκρανία"

Σε συγκλονιστική δήλωση προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον πόλεμο στην Ουκρανία  παραδεχόμενη: «Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε εμπλακεί εκεί» ή για να το εξηγήσουμε απλά είπε «παίξαμε και χάσαμε»

Μιλώντας στο 28th Annual Economist Government Roundtable και στην ενότητα με θέμα «Γιατί οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι τόσο κρίσιμες;», η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ.

«Συμφωνώ με τον Πρόεδρο Γκιουλ, ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε εμπλακεί ποτέ εκεί (σ.σ. στην Ουκρανία). Εάν είχαμε λάβει υπόψιν πολύ πιο σοβαρά τις συμφωνίες του Μινσκ και είχαμε εργαστεί σοβαρά πάνω σε αυτές. Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στον παρελθόν. Αυτή θα είναι μία αλλαγή»», πρόσθεσε, αναφερόμενο στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ, όπως αναφέρει το thepressproject.gr

Συγκεκριμένα, η απάντηση της, στην ερώτηση για τις αλλαγές που περιμένει με πιθανή προεδρία Τραμπ:

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ. Δεν πιστεύω πως θα ρέει το χρήμα προς την Ουκρανία.Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία θα πρέπει με κάποιον τρόπο να υποκύψει. Αν αυτό θα έχει κάποια πολιτική κάλυψη, δεν το ξέρω.

Συμφωνώ με τον Πρόεδρο Γκιουλ, ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε εμπλακεί ποτέ εκεί (σ.σ. στην Ουκρανία). Εάν είχαμε λάβει υπόψιν πολύ πιο σοβαρά τις συμφωνίες του Μινσκ και είχαμε εργαστεί σοβαρά πάνω σε αυτές. Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στον παρελθόν. Αυτή θα είναι μία αλλαγή»

«Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον μία σειράς νέων και παλαιών προβλημάτων. Ο ρόλος των ΗΠΑ είναι κρίσιμος τόσο για την Ουκρανία, για τη Μέση Ανατολή και όλοι αναμένουμε να δούμε πώς η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση θα εργαστεί για αυτό» είπε προηγουμένως η κα. Μπακογιάννη, εξηγώντας πως «παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντική, και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, διότι η Ελλάδα είναι σε μια ιδιαίτερη θέση, όπως και γιατί είμαστε μια χώρα που απέδειξε στο παρελθόν ότι μπορούμε να επικοινωνούμε και με τις δύο πλευρές και με τους Παλαιστινίους και με το Ισραήλ με αποτελεσματικότητα, όμως πολλά εξαρτώνται από τις ΗΠΑ».

«Για όσους έχουν ασχοληθεί με την εξωτερική πολιτική, το να βλέπεις μια τέτοια αναμέτρηση ανάμεσα στους ηγέτες του ελεύθερου κόσμου, ήταν μια τεράστια απογοήτευση και ενίσχυσε το άγχος και την ανησυχία», ανέφερε η πρώην υπουργός Εξωτερικών για το debate ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Για τη Μέση Ανατολή είπε ότι «όλα αυτά εκπέμπουν ένα μήνυμα προς τις γειτονικές χώρες, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για συμφωνία στη Μέση Ανατολή. Ο Νετανιάχου, όπως και όπως όλος ο κόσμος, περιμένει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών», ανέφερε.

Σχετικά με τη Μέση Ανατολή ανέφερε πως «δεν ξέρω ποιες είναι οι απόψεις του προέδρου Τραμπ για την περιοχή. Θεωρώ ότι μπορεί να βάλει μια αραβική κυβέρνηση στην Παλαιστίνη για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να αναδυθούν οι νέοι Παλαιστίνιοι ηγέτες, αυτό όμως είναι εύκολο πιο πολύ στα λόγια παρά στην πράξη». «Είχα προτείνει να πάρουμε τουλάχιστον 8.000 παιδιά από την Παλαιστίνη και να μην τα αφήσουμε να πεθάνουν στην πείνα. Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να σώσουν 8.000 παιδιά. Έχουμε κολλήσει γιατί έχουμε μπροστά μας τις εκλογές, τίποτα δεν κινείται τα προβλήματα μεγαλώνουν» συμπλήρωσε.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ