ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την παράδοση πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία για επιχειρήσεις μεγάλου βεληνεκούς κατά των ρωσικών δυνάμεων

Σύμφωνα με τουιτ που δημοσιεύθηκε  από τις αποστολές των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, στις 29 Νοεμβρίου 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν επίσημα την παράδοση στην Ουκρανία του ATACMS (Army Tactical Missile System) που δίνει στις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπήσουν στόχους βαθιάς περιοχής στη χώρα τους για να αρνηθούν τη ρωσική αναγκάζει ένα ασφαλές καταφύγιο.

Ακολουθήστε το Army Recognition στις Ειδήσεις Google σε αυτόν τον σύνδεσμο Ezoic Αναγνώριση Στρατού Παγκόσμια Άμυνα και Ασφάλεια Νέα Ένα αμερικανικό M142 HIMARS εκτοξεύει έναν πύραυλο ATACMS στην εμβέλεια πυραύλων White Sands στις 13 Νοεμβρίου 2023. (Πηγή εικόνας U.S. DoD) Η αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ (Οργανισμός Συνθήκης Βορείου Ατλαντικού) είναι να προωθεί και να διατηρεί την ασφάλεια και την άμυνα των χωρών μελών τους στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι Σύμμαχοι και οι εταίροι, έχουν δεσμευτεί να παρέχουν στις δυνάμεις της Ουκρανίας τη στρατιωτική βοήθεια που χρειάζονται για να επιτύχουν στο πεδίο της μάχης ενάντια στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Το Army Tactical Missile System (ATACMS) είναι ένα πυραυλικό σύστημα εδάφους-εδάφους που χρησιμοποιείται από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Σχεδιασμένο για χτυπήματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, παρέχει στον στρατό ένα σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.

Το ATACMS μπορεί να εκτοξευθεί από πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, όπως οι πλατφόρμες M270 και HIMARS, και προορίζεται για επίθεση στόχων υψηλής αξίας με μεγάλη ακρίβεια. Αυτό το σύστημα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την εξουδετέρωση εχθρικών θέσεων, κέντρων διοίκησης και σχηματισμών ομαδοποιημένων στρατευμάτων.

Τεχνολογικά, το ATACMS διαθέτει κινητήρα πυραύλων μονοβάθμιου, στερεού καυσίμου και είναι εξοπλισμένο με διάφορες επιλογές κεφαλής. Ο πύραυλος έχει βεληνεκές περίπου 160 έως 300 χιλιόμετρα, ανάλογα με το μοντέλο.

Το σύστημα καθοδήγησής του χρησιμοποιεί συνήθως GPS και αδρανειακή πλοήγηση για να επιτύχει ακριβή ακρίβεια, ελαχιστοποιώντας τις παράπλευρες ζημιές και μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα έναντι των επιδιωκόμενων στόχων. Αυτή η ακρίβεια, σε συνδυασμό με τη μεγάλη εμβέλειά του, καθιστά το ATACMS στρατηγικό πλεονέκτημα για τον έλεγχο τεράστιων περιοχών πεδίων μάχης. Ezoic

Με τα χρόνια, το ATACMS έχει αναβαθμιστεί για να ενισχύσει τις δυνατότητές του. Αυτές οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν βελτιώσεις στα συστήματα καθοδήγησης, την εμβέλεια και τη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου. Ο πύραυλος έχει δει δράση σε πολλές συγκρούσεις, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του.

Ως βασικό συστατικό του οπλοστασίου του στρατού των ΗΠΑ, το ATACMS συμβολίζει τη σύγχρονη προσέγγιση στον πόλεμο όπου η ακρίβεια και το βεληνεκές παίζουν κρίσιμους ρόλους στην επίτευξη στρατηγικών στρατιωτικών στόχων. Τον Οκτώβριο του 2023, η Ουκρανία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τα Τακτικά Πυραυλικά Συστήματα Στρατού μεγάλου βεληνεκούς (ATACMS) που προμήθευσαν οι ΗΠΑ. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy επιβεβαίωσε αυτή τη χρήση, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη στη συνεχιζόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε αυτούς τους πυραύλους στις 17 Οκτωβρίου 2023, με στόχο τις ρωσικές δυνάμεις. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα αφορούσε τις ουκρανικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν αυτούς τους πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς για να χτυπήσουν εννέα ρωσικά ελικόπτερα στην ανατολική Ουκρανία. Επιπλέον, στις 30 Οκτωβρίου, η Ουκρανία εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην κατεχόμενη Κριμαία χρησιμοποιώντας αυτούς τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, με αναφορές για πολλαπλές εκρήξεις κοντά στη Σεβαστούπολη

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...