ΗΠΑ

Μπάιντεν: Η κλιματική αλλαγή συνιστά "υπαρξιακή απειλή"

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να αρνείται ακόμη κάποιος τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως η περίοδος της υπερθέρμανσης του πλανήτη τελείωσε και "η εποχή του παγκόσμιου κοχλασμού έφτασε", καθώς επιστήμονες δήλωσαν ότι ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο.

Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ζήτησε από την υπουργό Εργασίας Τζούλι Σου να εκδώσει έκτακτη προειδοποίηση λόγω καύσωνα, για την προστασία εργαζομένων.

Ο Μπάιντεν τόνισε επίσης ότι η αμερικανική Δασική Υπηρεσία θα δώσει επιχορηγήσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να βοηθήσει πόλεις να φυτέψουν δέντρα σε μια προσπάθεια μείωσης των θερμοκρασιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ukrania-hpa
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόναχο: «Ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-ΗΠΑ για τα ορυκτά - Η πρόταση που έκανε ο Ζελένσκι και δεν άρεσε καθόλου στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Βανς

Το τετ-α-τετ Ζελένσκι και Βανς θα έχει συνέχεια, αφού δεν επιτεύχθηκε κάποια τελική συμφωνία στο Μόναχο