Τεχνητή νοημοσύνη στρατός
ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Οι ΗΠΑ αναθεωρούν την πολιτική για τεχνητή νοημοσύνη και αυτόνομα συστήματα

Το αμερικανικό τμήμα άμυνας ανανεώνει την καθοδήγησή του στα αυτόνομα όπλα, δεδομένων των εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη, με την δήλωση αναθεώρησης οδηγιών να αναμένεται για αργότερα μέσα στο έτος. Η πληροφορία αυτή παραχωρήθηκε από την επικεφαλή του γραφείου πολιτικής εξελισσόμενων δυνατοτήτων του Πενταγώνου.

Η οδηγία 3000.09 του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ, η οποία υπογράφηκε από τον τότε υπουργό άμυνας Ash Carter το 2012, εγκαθίδρυσε πολιτική, ευθύνες και διαδικασίες ελέγχου για τον "σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την απόκτηση, την δοκιμή, την υιοθέτηση και την παράταξη αυτόνομων και ημιαυτόνομων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων κατευθυνόμενων πυρομαχικών που μπορούν ανεξάρτητα να επιλέγουν και να διακρίνουν στόχους."

Αλλά στην μετέπειτα δεκαετία, η τεχνητή νοημοσύνη και οι τεχνολογίες εκμάθησης μηχανών έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Για αυτό μπορεί να χρειάζονται αναθεωρήσεις που αντανακλούν την ευθύνη του Πενταγώνου για τις καινοτομίες τεχνητής νοημοσύνης και άλλες ηθικές αξίες που υιοθετεί το τμήμα, είπε ο Michael Horowitz, διευθυντής της πολιτικής εξελισσόμενων δυνατοτήτων. 

"Η αυτονομία και η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα," είπε ο Horowitz στις 24 Μαΐου. "Αλλά δεδομένης της αυξανόμενης σημασίας της τεχνητής νοημοσύνης, και δεδομένου του μέλλοντος του πολέμου και του τρόπου με τον οποίο το τμήμα βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη, πιστεύω πως βγάζει νόημα η διαβεβαίωση του τι αντικατοπτρίζει αυτή η καινοτομία."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως βάση του ορισμού που αναγράφεται στην οδηγία 3000.09 του αμερικανικού υπουργείου, ο στρατός των ΗΠΑ δεν επιχειρεί κανένα οπλικό σύστημα που πληρεί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ως αυτόνομο όπλο, ενώ δεν είναι ούτε γνωστή - τουλάχιστον δημόσια - η ανάπτυξη ενός τέτοιου όπλου. Το τμήμα θεωρεί ως αυτόνομο όπλο ένα αυτόνομο ή ημιαυτόνομο σύστημα που μπορεί να επιλέγει τους δικούς του στόχους και να εφαρμόσει βία χωρίς ανθρώπινη παρουσία.

Η οδηγία δεν ισχύει για οπλισμένα ή μη οπλισμένα drone όπως το MQ-9 Reaper, την πορεία πτήσης και τα όπλα του οποίου ελέγχονται από ανθρώπινο πιλότο ο οποίος κάθεται σε απομακρυσμένη τοποθεσία. Δεν ισχύει επίσης για συστήματα όπως τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Switchblade, τα οποία οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην Ουκρανία, αφού είναι προγραμματισμένα από ανθρώπινο χειριστή να χτυπήσουν στόχους. Τα όπλα αυτά μπορούν να ακυρώσουν την επίθεση όταν απαιτείται.

"Ήταν η πρώτη εθνική πολιτική που δημοσιεύτηκε για αυτόνομα οπλικά συστήματα και μέχρι στιγμής παραμένει μία από τις λίγες δημόσια διαθέσιμες εθνικές πολιτικές." είπε ο Horowitz. "Έθεσε τις βασικές προδιαγραφές για διεθνής διάλογο που ακολούθησε και επίδειξε την προσέγγιση υπευθυνότητας της Αμερικής για την πιθανή ενσωμάτωση της αυτονομίας σε οπλικά συστήματα."

Ο Horowitz, ένας έμπειρος ειδικός drone, ανέφερε πως οι ΗΠΑ πάντα είχαν στο μυαλό τους την εμπλοκή ανθρώπων σε κάθε δραστηριότητα μη επανδρωμένων αεροσκαφών. 

"Θα έλεγα πως ένα από τα πράγματα της προσέγγισης των ΗΠΑ στον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και των αυτόνομων συστημάτων είναι ο οραματισμός αυτών των συστημάτων ως ένας τρόπος να ενισχυθούν τα πολεμικά αεροσκάφη," είπε. "Είναι ο λόγος, που κάποιες διοικήσεις πριν, οι ΗΠΑ μίλησαν για πράγματα όπως συνεργασία ανθρώπου και μηχανής, επειδή τείνουν να σκέφτονται την τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτόνομα συστήματα ως πράγματα που δουλεύουν συνεργατικά με τον καλύτερα εκπαιδευμένο στρατό του κόσμου για να βελτιωθεί η ισχύς του." 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SDF
Μέση Ανατολή 0

Βίντεο υπερπαραγωγή! Κούρδοι «φαντομάδες» μπούκαραν σε φυλάκιο και απελευθέρωσαν Κούρδισσες από τα χέρια των τζιχαντιστών-Σοκ στην Τουρκία

Χολιγουντιανή παραγωγή και εξοπλισμός και δεξιότητες που δεν περίμενε κανείς πως θα διέθεταν οι κουρδικές SDF