ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Δύο βομβαρδιστικά B-52 των ΗΠΑ ανάμεσα Κρήτη και Κύπρο ενώ ρωσικά πολεμικά έχουν “ακροβολιστεί” στην περιοχή

Μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία δύο αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-52, στην Α.Μεσόγειο.
Τα αεροσκάφη της USAF, απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας στο Fairford και αφούΌταν τα δύο αεροσκάφη έφτασαν πάνω από την Ουγγαρία, χωρίστηκαν.

https://twitter.com/ItaMilRadar/status/1511340184805257224?cxt=HHwWkMC5oYD5rfkpAAAA

Μετά από περίπου μιάμιση ώρα ενώθηκαν ξανά πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και συνέχισαν την πτήση τους προς τα νότια της Κρήτης όπου κινήθηκαν προς τα Ανατολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σίγουρα η πτήση τους είχε σχέση με την  παρουσία των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν λάβει μια περίεργη διάταξη μάχης θα λέγαμε,  που αποτελείται από την παρουσία δυτικά της Κρήτης δύο καταδρομικών, μιας Φρεγάτας στα ανατολικά του νησιού και υποβρυχίων τα οποία δεν γνωρίζουμε πόσα είναι το αριθμό αφού είναι σε κατάδυση.     

Οι ρωσικές δυνάμεις χωρίζονται επί του παρόντος ως εξής:

1) Η ομάδα μάχης του καταδρομικού Varyag βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος.

2) Το καταδρομικό Ustinov βρίσκεται σε κίνηση νότια της Κρήτης όπου μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο.

3) Ανατολικά της Κρήτης έχουμε εντοπίσει έντονη δραστηριότητα των ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ.

4) Οι υπόλοιπες ρωσικές μονάδες επιφανείας βρίσκονται είτε στο λιμάνι της  Tartus είτε κοντά στην περιοχή αυτή, αναφέρει το ιταλικό ΜΜΕ.

Τουλάχιστον τρία σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν στην περιοχή: ένα υποβρύχιο κλάσης Kilo στην επιφάνεια (μπορεί να έχει πρόβλημα), ένα επισκευαστικό πλοίο κλάσης Amur και μια κορβέτα κλάσης Burian.

Εδώ θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος γιατί οι ΗΠΑ να στείλουν δύο βομβαρδιστικά για να παρατηρήσουν την κίνηση των ρωσικών πολεμικών πλοίων, ενώ στην Αδριατική πλέει ένα ολόκληρο αμερικανικό αεροπλανοφόρο;
Εκτιμάται ότι οι ΗΠΑ υλοποίησαν επίδειξη δύναμης στην ρωσική πλευρά, ενώ οι κινήσεις αυτές του ρωσικού στολίσκου, κρίνονται λίαν ύποπτες.

Υπενθυμίζουμε, ότι τα ρωσικά καταδρομικά φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ, και είναι ικανά για θανατηφόρα πλήγματα, ακόμα και σε αεροπλανοφόρα, για αυτό και η αμερικανική διοίκηση έχει λάβει τα μέτρα της.

Έρχεται ανακοίνωση ερευνών από την Ελλάδα σε Ιόνιο και Δυτικά της Κρήτης

"Τις επόμενες ημέρες, η Ελλάδα θα προβεί σε ανακοινώσεις για την επιτάχυνση της εξερεύνησης αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος και δυτικά της Κρήτης», δήλωσε στο Reuters ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ  παραδέχθηκαν ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην μείωση αρχικά και στην συνέχεια στην διακοπή της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από την Μόσχα, κάτι που δεν θέλουν οι Ρώσοι .

https://twitter.com/EEmerson14/status/1511349379080364042

Πρωτοβουλίες για επιτάχυνση των ερευνών για φυσικό αέριο στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου - σε πρώτη φάση - και της Κρήτης που έχουν παραχωρηθεί προς εξερεύνηση πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Στόχος να αξιοποιηθεί το «παράθυρο ευκαιρίας» για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση των ελληνικών κοιτασμάτων που δημιουργεί η συγκυρία αλλά και να ανατραπεί η εικόνα των καθυστερήσεων που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Στόχος των πρωτοβουλιών θα είναι η ολοκλήρωση:

- Των σεισμικών ερευνών, που δίνουν τις πρώτες ενδείξεις για πιθανή ύπαρξη κοιτασμάτων, σε 1-2 χρόνια, δηλαδή το 2023-2024.

- Των ερευνητικών γεωτρήσεων, που επιβεβαιώνουν το μέγεθος και την οικονομικότητα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων σε 3-4 χρόνια (2025-2026) και

- Έναρξη της παραγωγής φυσικού αερίου σε 6-7 χρόνια (2028-2029).

Οι στόχοι είναι ρεαλιστικοί αν αναλογιστεί κανείς τους αντίστοιχους χρόνους που χρειάστηκαν για την έναρξη της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων σε άλλες χώρες της περιοχής όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Επικαλούνται επίσης το παράδειγμα των Ελληνικών Πετρελαίων που πραγματοποίησαν το Φεβρουάριο σε διάστημα λίγων εβδομάδων τις σεισμικές έρευνες σε περιοχές του Ιονίου.

Μήπως λέμε κάποιοι στην Μόσχα ή στην Άγκυρα, δεν επιθυμούν να προχωρήσει όλη αυτή η διαδικασία για τους δικούς τους λόγους ;

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...