ΗΠΑ

Νέα βαρέα θωρακισμένα οχήματα για τις ΗΠΑ με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Οι απαιτήσεις του Αμερικανικού Στρατού στο πλαίσιο του προγράμματος OMFV είναι υψηλές. Για παράδειγμα, τα μελλοντικά τεθωρακισμένα οχήματα πρέπει να ελέγχονται όχι μόνο από το πλήρωμα αλλά και από απόσταση. Πρέπει να έχουν τέτοιες διαστάσεις ώστε ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος C-17, να μπορεί να μεταφέρει δύο τεθωρακισμένα οχήματα αυτού του τύπου. Τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα πρέπει να αναπτυχθούν γρήγορα, σε μόλις 15 λεπτά πρέπει να είναι έτοιμα για μάχη.

Το αμερικανικό τμήμα της Rheinmetall, δήλωσε σε επίσημη δήλωση ότι επενδύει εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς συστημάτων επίγνωσης της κατάστασης (SAS) και ελέγχου πυρός.

Οι νέες εξελίξεις της Rheinmetall θα είναι στον τομέα των βαρέως θωρακισμένων οχημάτων. «Οι υπάρχουσες τεχνολογικές λύσεις στον πύργο μάχης για τεθωρακισμένα οχήματα της Rheinmetall θα αποτελέσουν τη βάση νέων εξελίξεων», ανέφερε η εταιρεία.

Οι νέες τεχνολογικές λύσεις θα πρέπει να παρέχουν στον αμερικανικό στρατό, ακριβή εργασία για τον εντοπισμό και την αναγνώριση στόχων και την επεξεργασία εικόνων. Σύμφωνα με τη Rheinmetall, θα το πετύχουν ενσωματώνοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης σε συστήματα επίγνωσης της κατάστασης 360°.

Η Rheinmetall θα εργαστεί και στο πρόγραμμα Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV). Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει να παράσχει στον στρατό των ΗΠΑ έναν αντικαταστάτη για το θρυλικό θωρακισμένο όχημα Bradley (IFV).

Η Rheinmetall είναι πιθανό να αναπτύξει τεχνολογικές λύσεις για τις ακόλουθες απαιτήσεις OMFV: ικανότητα υπερύψωσης όπλων και ταυτόχρονης αντιμετώπισης απειλών χρησιμοποιώντας το κύριο πυροβόλο όπλο και ένα ανεξάρτητο οπλικό σύστημα, εφαρμογή άμεσων, ακριβών και αποφασιστικών θανατηφόρων πυρών από τον πύργο του τεθωρακισμένου οχήματος με μεσαίου διαμετρήματος, κατευθυνόμενη ενέργεια και βολές πυραύλων σε συνθήκες ημέρας/νύχτας/παντός καιρού. Η πλατφόρμα θα πρέπει να τα εκτελέσει όλα αυτά στις δύο κύριες θέσεις της: επί τόπου ή ενώ κινείται.

Ένα άλλο τμήμα στο οποίο η Rheinmetall είναι πιθανό να εργαστεί είναι η ανάπτυξη όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας (DE), καθώς και προηγμένων αισθητήρων στόχων, κάτι που είναι μία από τις απαιτήσεις του Πενταγώνου.

Το DE είναι ένας γενικός όρος που καλύπτει τεχνολογίες που παράγουν συγκεντρωμένη ηλεκτρομαγνητική (EM) ενέργεια και ατομικά ή υποατομικά σωματίδια. Ένα όπλο DE είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιεί το DE κυρίως ως μέσο για την ανικανότητα, την καταστροφή, την απενεργοποίηση ή την καταστροφή εχθρικού εξοπλισμού, εγκαταστάσεων ή/και προσωπικού.

Ο πόλεμος κατευθυνόμενης ενέργειας (DEW), είναι στρατιωτική ενέργεια που περιλαμβάνει τη χρήση όπλων, συσκευών και αντίμετρων DE για την αδυναμία, την πρόκληση άμεσης ζημιάς ή την καταστροφή του αντιπάλου εξοπλισμού, εγκαταστάσεων ή/και προσωπικού ή για τον προσδιορισμό, την εκμετάλλευση, τη μείωση ή την αποτροπή εχθρικής χρήσης του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος (EMS) μέσω βλάβης, καταστροφής και διακοπής.

Η Rheinmetall δεν δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποιες ακριβώς θα είναι οι τεχνολογικές λύσεις της επόμενης γενιάς τεθωρακισμένων οχημάτων, αλλά λέει ότι αυτό το έργο θα απαιτήσει τη μεταφορά βασικών τεχνολογιών για πύργους από τη Γερμανία, καθώς και την κατασκευή ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων για άμεσο σχεδιασμό και κατασκευή απαραίτητη για τον αμερικανικό στρατό.

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τον εκσυγχρονισμό του στρατού και η American Rheinmetall συναντά τη στιγμή με προηγμένη τεχνολογία, νέες θέσεις εργασίας και διευρυμένη βιομηχανική ικανότητα για να διασφαλίσει ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα έχουν το προβάδισμα για τις επόμενες δεκαετίες», λέει ο Stephen Hedger, Επικεφαλής Επιχειρήσεων και Διευθύνων Σύμβουλος της συνολικής αμερικανικής μητρικής εταιρείας American Rheinmetall Defense.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ