ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Το ΝΑΤΟ μετρά τις άμυνές του έναντι της απειλής των drones

Τα NATO αναλύει και αξιολογεί τα αποτελέσματα της πρώτης μεγάλης κλίμακας άσκησής του, για τη αντιμετώπιση drones και ειδικά swarm drones. Τα δεδομένα θα διοχετευτούν κατόπιν σε αμυντικές βιομηχανίες, ερευνητικά κέντρα στις αρχές του 2022 προς περαιτέρω αξιολόγηση και αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων, για τις οποίες θα ενημερωθούν όλες οι χώρες μέλη.

Οι δραστηριότητες αντι-drone του TIE21 πραγματοποιήθηκαν σε βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Ολλανδίας (RNLAF) κοντά στο Venlo, και οργανώθηκαν από την Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφοριών του ΝΑΤΟ (NCIA).

Η Άσκηση Τεχνικής Διαλειτουργικότητας 2021 (TIE21) του NATO's Counter Unmanned Aircraft Systems (C-UAS), είναι μια ζωντανή εκδήλωση δοκιμών που χρησιμοποιείται για να διασφαλιστεί ότι τα εμπορικά συστήματα από διαφορετικά έθνη του ΝΑΤΟ, μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των απειλών που θέτουν τα drones.

Η άσκηση C-UAS TIE21 είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη στη Συμμαχία, μετά την πρόσφατη έγκριση της πρώτης Στρατηγικής Τεχνητής Νοημοσύνης του ΝΑΤΟ. Οι ειδικοί του Οργανισμού NCI, συνέβαλαν στην ανάπτυξη της στρατηγικής προσφέροντας τα μαθήματά τους από την υλοποίηση έργων τεχνητής νοημοσύνης για το ΝΑΤΟ.

Περισσότεροι από 20 συμμετέχοντες στη βιομηχανία ανέπτυξαν περίπου 70 συστήματα, κατά τη διάρκεια της άσκησης, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων, εξοπλισμού αντι-drone γνωστών ως "ενεργοποιητές", συστημάτων διοίκησης και ελέγχου και τα παραδείγματα drones για να λειτουργήσουν ως "απειλές". Μέσω της άσκησης, ο Οργανισμός είχε στόχο να αυξήσει τα τεχνικά πρότυπα διαλειτουργικότητας μεταξύ των εμπορικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των drones, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητα του ΝΑΤΟ, να αντιμετωπίζει τις πιθανές απειλές που προκαλούνται από την κακόβουλη χρήση drones.

Ένα σύστημα που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης ήταν το πρωτότυπο ARTEMIS του ίδιου του Οργανισμού NCI, το οποίο χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό και την ταξινόμηση των drones.

"Το ARTEMIS είναι ένα πρωτότυπο σύστημα, που αναπτύχθηκε από το κέντρο τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης του Οργανισμού για την αντιμετώπιση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών", δήλωσε ο Υποστράτηγος G ö ksel Sevindik, Αρχηγός του Επιτελείου της Υπηρεσίας NCI. "Είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο, για να βοηθήσει τον Οργανισμό να κατανοήσει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην αγορά και να εντοπίσει τομείς, όπου το ΝΑΤΟ θα επωφεληθεί από την ανάπτυξη προτύπων σχετικά με τα συστήματα αντι-UAS" είπε.

https://youtu.be/NFBmcz_rQCQ?t=122

Ο Οργανισμός NCI, φιλοξένησε την άσκηση με την υποστήριξη του Αρχηγείου του ΝΑΤΟ μέσω του Προγράμματος Εργασίας Άμυνας, κατά της Τρομοκρατίας και του κοινού πυρήνα C-UAS στο Υπουργείο Άμυνας των Κάτω Χωρών.

Τα drones χρησιμοποιούνται για μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών, από συμβατικές στρατιωτικές χρήσεις, όπως σκοπούς επιτήρησης ασφαλείας και έρευνας και διάσωσης, έως εμπορική, ψυχαγωγική και προσωπική χρήση.

«Κακόβουλοι παράγοντες έχουν κάνει χρήση drones χαμηλού κόστους τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας μια πιθανή απειλή για την ασφάλεια των Συμμάχων», δήλωσε ο Sevindik και συνέχισε «Η κακή χρήση μικρών drones, αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό και αυξανόμενο κίνδυνο για τις επιχειρήσεις και τις καθημερινές αμυντικές δραστηριότητες, για το ΝΑΤΟ και τα έθνη».

Το ΝΑΤΟ πρόκειται να αναλύσει τα αποτελέσματα της πρώτης του ολοκληρωμένης τεχνικής άσκησης για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση εχθρικών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS), ιδιαίτερα από επιθέσεις σμήνους.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα θα δοθούν στη βιομηχανία, τους ερευνητές και άλλους έμπιστους ενδιαφερόμενους φορείς στις αρχές του 2022, για να αντιμετωπιστούν τα κενά στην ικανότητα και την αντιδραστικότητα εντολής και ελέγχου (C2). Κοιτάζοντας το μέλλον, το ΝΑΤΟ στοχεύει επίσης να ωθήσει τους συμμάχους προς ένα νέο κοινό πρότυπο για διαλειτουργική ανταλλαγή τακτικών δεδομένων, μεταξύ των διαφορετικών C-UAS και εξαρτημάτων τους, σύμφωνα με συμμαχικούς αξιωματούχους.

Κεντρικός στόχος για το NCIA ήταν η σύλληψη δεδομένων σε διάφορες μονάδες ραντάρ του TIE21, παρεμβολείς, ανιχνευτές κατεύθυνσης ραδιοφώνου, συστήματα C2 και τελεστές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως ανεπάρκεια εύρους ζώνης, υπερβολική καθυστέρηση ή ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

"Εμετικό" - "Συγνώμη Χριστιανοί": Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Τα σχόλια στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της...