Ένας ιερέας στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να συνεχίσει να ευλογεί τους πιστούς, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κορωνοϊού. Χρησιμοποίησε νεροπίστολο για να ρίξει αγιασμό.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εκκλησία του Αγίου Αμβροσίου, δείχνουν τον αιδεσιμότατο Τίμοθι Πελκ να ρίχνει αγιασμό από το παράθυρο ενός αυτοκινήτου που περνά μπροστά από τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο ιερέας φορούσε μάσκα, ασπίδα προσώπου και γάντια ως μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Ιερέας διαβάζει εδάφια από την Βίβλο στους περαστικούς πιστούς
Όπως είπε ο ιερέας στο BuzzFeed News ανησυχεί λίγο για το πώς μπορεί να αντιδράσει το Βατικανό όταν θα κυκλοφορούσαν ευρέως οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο που τον δείχνουν να ψεκάζει αγιασμό με νεροπίστολο. Όμως, είπε πως «δεν έχει ακούσει ακόμη τίποτα».
Πώς του ήρθε η ιδέα για το νεροπίστολο
Η ιδέα ήταν να βρει έναν τρόπο για να συνεχίσει να αγιάζει τους πιστούς κατά την διάρκεια του Πάσχα πάρα την πανδημία του κορωνοϊού. Μια φωτογραφία δείχνει τον Πελκ να στέκεται πίσω από ένα αυτοκίνητο με ανοιχτό το πορτ μπαγκάζ και να ψεκάζει με αγιασμό ένα καλάθι με λουλούδια. Σε άλλες φωτογραφίες, ο ιερέας φαίνεται να διαβάζει από την Βίβλο του εδάφια στους περαστικούς (με αυτοκίνητο) πιστούς.
Ο ιερέας Τίμοθι Πελκ ψεκάζει αγιασμό σε ένα καλάθι με λουλούδια
Ο ιερέας Τιμ δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι εξεπλάγην από το γεγονός ότι οι φωτογραφίες του έχουν γίνει viral, είναι χαρούμενος που κατάφερε να βοηθήσει τους πιστούς της κοινότητάς του να έχουν ένα αξέχαστο Πάσχα. «Μέρος αυτού που κάνω είναι να δημιουργώ αναμνήσεις για το μέλλον» δήλωσε.
Ο ιερέας χρησιμοποίησε νεροπίστολο για τον αγιασμό τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα κοινωνικής απόστασης
Να σημειωθεί πως η εκκλησία και οι γύρω κοινότητες έχουν λάβει σοβαρά υπόψη την πανδημία, είπε ο Πελκ. Οι ενορίτες δένουν μπλε κορδέλες στα δέντρα της εκκλησίας για κάθε άτομο που πέθανε από κορωνοϊό στο Μίσιγκαν. Αυτός ο αριθμός τώρα πλησιάζει τους 5.000, με τις ΗΠΑ να έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, με σχεδόν 90.000 νεκρούς μέχρι στιγμής.