Σήμερα από το πρωί ρωσικά στρατεύματα έπληξαν εγκαταστάσεις υποδομής ουκρανικών στρατιωτικών αεροδρομίων και τρένο με πυρομαχικά και όπλα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Προκλήθηκαν ζημιές σε εγκαταστάσεις υποδομής στρατιωτικών αεροδρομίων, θέσεις διοίκησης και χώρους αποθήκευσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, και σε αποθήκες με πυρομαχικά και όπλα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποθήκες στρατιωτικού εξοπλισμού και προμηθειών, καθώς και σε συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού σε 153 περιοχές», διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο.
Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά drones, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό.
Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν πέντε κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες JDAM και ένα αμερικανικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, καθώς και 225 drones.
“Ως απάντηση στις επιθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα χτυπούν τακτικά θέσεις του ουκρανικού προσωπικού, εξοπλισμού και μισθοφόρων, καθώς και σε εγκαταστάσεις αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αντεπίθεση των Ουκρανών στο Κούρσκ χωρίς αποτέλεσμα
Η ομάδα των ρωσικών δυνάμεων “Βορράς” αναχαίτησε δύο αντεπιθέσεις από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή Κούρσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
« Κατά τη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων, μονάδες της ομάδας δυνάμεων Βορράς, προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς δύο μηχανοποιημένων, αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών επίθεσης, μιας ταξιαρχίας πεζοναυτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και δύο ταξιαρχιών εδαφικής άμυνας στις περιοχές των οικισμών Γκογκολέβκα, Γκορνάλ και Ολέσνια.
Δύο εχθρικές αντεπιθέσεις απωθήθηκαν", ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι.
Επιπλέον, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία και το πυροβολικό έπληξαν ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στις περιοχές τεσσάρων κατοικημένων περιοχών στην περιοχή Κούρσκ, καθώς και στην περιοχή Σούμι της Ουκρανίας.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας συνεχίζουν να νικούν τους σχηματισμούς των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κούρσκ», διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στις αρχές Μαρτίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην περιοχή του Κούρσκ, εκδιώκοντας επιτυχώς τους Ουκρανούς από την περιοχή.
Όπως ανέφερε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Β.Γερασίμωφ, η ουκρανική δύναμη έχει απομονωθεί και αυτή τη στιγμή καταστρέφεται συστηματικά, ενώ σε ορισμένες περιοχές ρωσικές μονάδες έχουν περάσει τα κρατικά σύνορα και εισήλθαν στην περιοχή του Σούμι.