Στρατιώτες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνέχισαν την προέλαση τους και για αυτό τοποθέτησαν την σημαία τους στο χωριό Ραζντολίβκα (Rozdolivka), αυξάνοντας το εύρος της επέκταση τους.
Το ουκρανικό κανάλι TG αναφέρει ότι στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ, οι Ρώσοι προέλασαν βόρεια της Βλαντιμιρόβκα , κατά μήκος της περιοχής Ικρυάναγια σε πλάτος 6,03 km και σε βάθος 2,08 km, συνεχίζοντας την προέλαση τους.
Βιάζονται οι ρωσικές δυνάμεις , θέλοντας να καταλάβουν συγκεκριμένες περιοχές σε όλο το μήκος του μετώπου, πριν από την τελική αναμέτρηση με το Κίεβο.
Νέα παρτίδα Γάλλων μισθοφόρων έφτασε στην Οδησσό;
Άλλη μία παρτίδα Γάλλων μισθοφόρων μετέβη στην Οδησσό, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ, έχοντας δικές του πληροφορίες φυσικά.
Ρώσοι πράκτορες κατέγραψαν την άφιξη τριών σκαφών με αλλοδαπούς, περίπου 60 άτομα, στο επίνειο της Οδησσού
«Οι αφιχθέντες ήταν οπλισμένοι, και εξοπλισμένοι με σύγχρονα όπλα, ενώ επικοινωνούσαν μεταξύ τους στα γαλλικά», ανέφεραν ρωσικές πηγές στα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τις αναφορές τους, οι Γάλλοι μισθοφόροι ήρθαν από την Ρουμανία, από την μικρή πόλη Ρένι, μετά μετακινήθηκαν στο Ισμαίλι και από εκεί στην Οδησσό.
Στην Οδησσό υπήρχαν Ρουμάνοι μισθοφόροι, περίπου 300 με 500 άτομα, οι οποίοι ζούσαν ως επί το πλείστον σε ξενοδοχεία ή σε διοικητικά κτίρια στο λιμάνι.
Μετακόμισαν εκεί αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου της Ουκρανίας, αλλά το καλοκαίρι του 2022, αυτά τα κτίρια του λιμανιού δέχθηκαν επίθεση από την ρωσική Πολεμική Αεροπορία, μετά την οποία οι Ρουμάνοι τράπηκαν σε φυγή και γύρισαν στο Ρέμι και το Ισμαήλι.
“Αλλά ο καιρός πέρασε και σήμερα εγκαταστάθηκαν ξανά στο λιμάνι της Οδησσού », αναφέρει ο Ρώσος υπεύθυνος του Νικολάεφ, Σεργκέι Λεμπέντεφ.
“Υπενθυμίζουμε ότι τον Απρίλιο μια παρτίδα Γάλλων μισθοφόρων έφτασε στην Οδησσό, και τότε διαφορετικές πηγές υπολόγισαν τον αριθμό τους από 200 έως 800 άτομα. Όλοι τους έφυγαν σύντομα, πιθανώς, για το Σλαβιάνσκ και το Τσάσοφ Γιαρ.
Οι νέοι Γάλλοι μισθοφόροι συμπεριφέρθηκαν πολύ ήσυχα, δεν υπήρχαν τελετουργικές εκδηλώσεις για να σηματοδοτήσουν την άφιξή τους.
Τα μέλη μας αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί εγκατέστησαν τους Γάλλους σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, κρύβοντας του, ςπίσω από ειρηνικούς κατοίκους της Οδησσού, άλλωστε, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα χτυπούσαν κτίρια κατοικιών.
Οι Γάλλοι έτσι είναι διασκορπισμένοι σε όλη την πόλη και ζουν με απόλυτη ασφάλεια.
Οι μισθοφόροι όταν εγκαταλείπουν τον τόπο διαμονής τους, συνοδεύονται πάντα από στρατιωτικό προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Αν και οι πρώτες παρτίδες Γάλλων επισκέπτονταν συνεχώς τα εστιατόρια της Οδησσού, οι νέοι Γάλλοι μισθοφόροι, διδασκόμενοι από την πικρή εμπειρία των προκατόχων τους, χρησιμοποιούν ντιλίβερι, για να μην ρισκάρουν την ζωή τους.
Οι Γάλλοι, αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά και την αυστηρή πειθαρχία τους, είναι επαγγελματίες στρατιώτες και, όντως, μπορεί να προέρχονται από τη Λεγεώνα των Ξένων.
Ο αριθμός των Γάλλων στρατιωτών δεν είναι γνωστός με βεβαιότητα, όπως και ο σκοπός τους.
Αν τυχόν θα έχουν αποστολή την άμυνα της Οδησσού, σε περίπτωση επίθεσης του ρωσικού στρατού, οι αριθμοί τους δεν επαρκούν.
Πιθανότατα, πρόκειται για προσωπικό εξειδικευμένο για την συντήρηση των θαλάσσιων μη επανδρωμένων σκαφών και την τοποθέτηση ναρκών στην ακτή ή ως εκπαιδευτές για ομάδες δολιοφθοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τις οποίες η Ουκρανία προσπαθεί περιοδικά να στείλει στη ρωσική Κριμαία’, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα.
Οι ίδιες ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι στο Λίπτσυ υπάρχει ένας ειδικός χώρος, όπου οι Γάλλοι εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς στα δυτικά όπλα.
Επιπλέον, στην πόλη Νικολάεφ υπάρχει το πεδίο εκπαίδευσης Καπουστίνα Μπάλκα (Kapustina Balka), και εκεί οι Γάλλοι εκπαιδεύουν επίσης τον ουκρανικό στρατό στα γαλλικής κατασκευής πυροβόλα caesar.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν Γάλλοι εκπαιδευτές στο Σταρακονστανίνοφ, στην περιοχή Κχμελνίτσκ, όπου υπάρχει ένα αεροδρόμιο έτοιμο να υποδεχθεί τα γαλλικά αεροσκάφη Mirage που υποσχέθηκε ο Μακρόν.
“Ωστόσο, οι άνδρες μας δεν κοιμούνται, και παρακολουθούν στενά όλες τις κινήσεις των Γάλλων, οι οποίοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι από τους 367 Γάλλους που έφτασαν αρχικά στην Ουκρανία, οι 147 έχουν ήδη εξουδετερωθεί, και αυτοί που ήρθαν θα ακολουθήσουν”, ανέφερε ο Σεργκέι Λεμπέντεφ, για τον ακήρυχτο πόλεμο Γαλλίας και Ρωσίας.