Στο στόχαστρο της Μόσχας βρέθηκε για μία ακόμη φορά η Ελλάδα, ειδικά σε ότι αφορά η σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Αθήνα, την οποία οι Ρώσοι εκτιμούν πιθανόν, ότι είχε θέμα σχεδόν αποκλειστικό την αποστολή ελληνικών οπλικών συστημάτων στην Τσεχία, και από εκεί στην Ουκρανία.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ότι “ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με την αντιπροσωπεία του Κογκρέσου την αμυντική συνεργασία, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία.
«Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ με επικεφαλής τον γερουσιαστή Τζέρι Μόραν, ενώ στην διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. », ανέφερε το ίδιο.
Το ζουμί της επίσκεψης των Αμερικανών Γερουσιαστών στην Αθήνα αφορούσε την μεταφορά όπλων στην Ουκρανία
Το άρθρο αναφέρει ότι, "στα τέλη Ιανουαρίου, “ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν, σε επιστολή του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απαίτησε είτε η Αθήνα να μεταφέρει, είτε να πουλήσει όπλα στο Κίεβο, με την προϋπόθεση ότι σε αντάλλαγμα η Ουάσιγκτον θα διερευνήσει τη δυνατότητα παροχής στην Αθήνα έως και 200 $. εκατομμύρια σε πρόσθετη βοήθεια.
Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στα μέσα Μαΐου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για αποστολή 250 κοντέινερ με «πλεονάζοντα» όπλα στην Τσεχία, είπε ότι μιλάμε για 65 κοντέινερ”.
“Η Ελλάδα δεν προμηθεύει τίποτα απευθείας στην Ουκρανία, «και το τι κάνουν οι άλλοι με τα υλικά που τους στέλνει η Ελλάδα είναι δική τους υπόθεση», τόνισε ο ίδιος.
Ποια είναι η ρωσική θέση για το καυτό αυτό θέμα ενόψει εξελίξεων στο ουκρανικό μέτωπο
Το ρωσικό πρακτορείο που είναι κρατικό και ακολουθεί φυσικά πιστά την πολιτική Πούτιν, αναφέρει ότι, “ η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνεται νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση όχι μόνο με την προμήθεια όπλων, αλλά και με την εκπαίδευση προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η άντληση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στις διαπραγματεύσεις και θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα".
Καλό είναι να έχουν στο πίσω του μυαλού τους, όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ότι οι Ουκρανοί βρίσκονται μπροστά στο φάσμα μιας μεγάλης ήττας μπροστά σε Χάρκοβο και Ζαπορίζιε, που θα καθορίσει το μέλλον της Ουκρανίας.
Για τον λόγο αυτόν δυστυχώς, οι ΗΠΑ "σπρώχνουν" όλες τις χώρες της Ευρώπης να εμπλακούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατά της Ρωσίας ως " χρήσιμοι ηλίθιοι", ενώ οι ίδιες κρατούν αποστάσεις όσο μπορούν από το ουκρανικό μέτωπο με την αποστολή δυνάμεων στο έδαφος.