Είμαστε ίσως στην πιο κρίσιμη περίοδο μετά το 1939 και το ξέσπασμα του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την γερμανική εισβολή στην Πολωνία.
Οι κινήσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία που χάνει τον πόλεμο και ο φουριόζος ισλαμιστής ηγέτης Ερντογάν, αποκαλύπτουν σχέδια που ακουμπούν και την Ελλάδα, η οποία είναι ένα γεωπολιτικό σταυροδρόμι στα τεράστια σχέδια των αποκαλούμενων δυνατών του πλανήτη.
Ο Ερντογάν καλεί ωμά για Τζιχάντ κατά Ισραήλ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προς τον ισλαμικό κόσμο: «Τι περιμένετε για να πάρετε μια κοινή απόφαση για το Ισραήλ; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιδράσεις; Ορκίζομαι ότι ο Αλλάχ θα μας κάνει όλους υπεύθυνους για αυτό».
Πρόκειται για ευθεία κλήση των ακραίων ισλαμιστών, αλλά και των κυβερνήσεων των χωρών του ισλαμικού κόσμου για πολεμική επιχείρηση κατά του Ισραήλ.
Ο λόγος είναι η επίθεση των Ισραηλινών στην Ράφα και οι εικόνες με τους νεκρούς αμάχους, τις οποίες επικαλείται ο Τούρκος πρόεδρος, για να ξεσηκώσει τα ισλαμικά κράτη κατά του Νετανιάχου και του Ισραήλ.
Β. Πούτιν για την πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης με την Ευρώπη
«Η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Εάν αυτές οι σοβαρές συνέπειες συμβούν στην Ευρώπη, πώς θα συμπεριφερθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία μας στον τομέα των στρατηγικών όπλων;
Είναι δύσκολο να πω. Θέλουν μια παγκόσμια σύγκρουση;
Μου φαίνεται ότι ήθελαν να διαπραγματευτούν στον τομέα των στρατηγικών όπλων. Να θυμίσω ότι όλη η κλιμάκωση της σύγκρουσης έρχεται από τη Δύση.
Η Ρωσία δεν ανταποκρίνεται σε αυτή την κλιμάκωση και η Δύση την αυξάνει ξανά και ξανά.
Εάν η Ρωσία συνεχίσει να κάνει απειλητικές δηλώσεις σχετικά με επιθέσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφός της, τότε στο τέλος αυτής της διαδρομής θα δούμε το φως. Φως από έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.
Η Ρωσία πρέπει να τερματίσει τη συμμετοχή της Δύσης σε αυτόν τον πόλεμο αμέσως τώρα. Αλλά οι δηλώσεις δεν θα βοηθήσουν εδώ.
Θυμηθείτε, πριν από περίπου μισό χρόνο είχα πει ότι αυτές οι μακροπρόθεσμες και οδυνηρές επιθέσεις θα πραγματοποιούνταν στη Ρωσία.
Αυτό συμβαίνει επειδή η Ρωσία δεν θέλει να πολεμήσει, και αυτά τα χτυπήματα είναι για να αναγκάσουν τη Ρωσία να πολεμήσει. Και εδώ είμαστε.
Η αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, για παράδειγμα ATACMS, προετοιμάζεται από ειδικούς του ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας δεδομένα διαστημικής αναγνώρισης.
Το ουκρανικό πλήρωμα εισάγει μόνο αυτά τα δεδομένα. Μπορεί να μην καταλαβαίνουν καν τι πληκτρολογούν οι Ουκρανοί στρατιωτικοί.
Ως εκ τούτου, οι χώρες του ΝΑΤΟ, ειδικά οι μικρές χώρες, πρέπει να θυμούνται ότι έχουν πολύ υψηλή πυκνότητα πληθυσμού και πρέπει να σκεφτούν τι ακριβώς κάνουν ( κατά της Ρωσίας).
Ο Πούτιν μίλησε για το γιατί δεν θα είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία με την κυβέρνηση του Κιέβου
«Δεν θέλουν να έρθουν σε συμφωνία. Προσκολλώνται στο να πάρουν κάτι (όπλα) και να αλλάξουν την πορεία στο πεδίο της μάχης. Δεν λειτουργεί τίποτε στο Κίεβο, και όσο περισσότερες προσπάθειες υπάρχουν, τόσο περισσότερες θα απώλειες θα έχουν.
Και αυτές οι απώλειες απέχουν πολύ από το να είναι υπέρ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι σημερινοί πολιτικοί της Ουκρανίας δεν λυπούνται αυτούς τους ανθρώπους τους, δεν τους θεωρούν δικούς τους.
Αυτό είναι το πρόβλημα και η τραγωδία της Ουκρανίας σήμερα, δεν θεωρούν αυτούς τους ανθρώπους δικούς τους, δεν τους προστατεύουν. Αν θέλουν να διαπραγματευτούν, με ποιον και τι μπορούν να διαπραγματευτούν;
Οι δυτικές χώρες σχεδιάζουν να αυξήσουν το μέγεθος του στρατού τους
Ολόκληρη η ΕΕ ξεκινά σχέδια στρατολόγηση νέων στρατιωτών με επιστροφή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ .
Δεν είναι όλες οι χώρες έτοιμες για αυτό στην ΕΕ, και οι αντιδράσεις είναι ήδη πολλές.
Το θέμα της στράτευσης μπορεί να γίνει ένα από τα πρώτα που θα συζητηθούν μετά τις εκλογές του Ιουνίου στο ανανεωμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αντίστοιχο νομοσχέδιο πρότεινε ο αρχηγός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.
Οι αντιρρήσεις ξεχύθηκαν αμέσως.
«Δεν θέλουμε κανένας άλλος να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη στρατολόγηση και την αποστολή των νέων μας οπουδήποτε. Πρέπει να ξεχάσουμε έναν πανευρωπαϊκό στρατό με υποχρεωτική στράτευση, αυτή είναι μια τρελή ιδέα», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.
Το γερμανικό κόμμα CDU/CSU υπόσχεται να το εξετάσει σε εθνικό επίπεδο.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Γερμανία χρειάζεται κάποια μορφή στράτευσης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. Θεωρεί λάθος την κατάργηση της στράτευσης επί Άνγκελα Μέρκελ το 2011. Αλλά οι Πράσινοι, το SPD, τα συνδικάτα και οι εργοδοτικές ενώσεις είναι κατά της υποχρεωτικής θητείας.
Η Βρετανία γυρνά στην εποχή του Στρατηγού Κίτσενερ
Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σκοπεύει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις εάν οι Συντηρητικοί νικήσουν στις εκλογές. Οι Εργατικοί επισημαίνουν ότι η επαναφορά της θητείας θα κοστίσει δισεκατομμύρια.
Η πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού επικρίθηκε επίσης από τον πρώην αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Άλαν Γουέστ, τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ρίτσαρντ Ντάνατ και τον υπουργό Άμυνας Μάικλ Πορτίλο.
«Σε όσους παραπονιούνται, η απάντησή μου είναι ότι το να είσαι πολίτης σημαίνει όχι μόνο να απολαμβάνεις δικαιώματα, αλλά και να εκπληρώνεις υποχρεώσεις», απάντησε ο Σουνάκ.
Κατά τη γνώμη του, οι νέοι πρέπει να κάνουν περισσότερα για τη χώρα.
Πριν μερικούς μήνες, ο Αρχηγός του Βρετανικού Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Πάτρικ Σάντερς, είπε ότι "ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί κάποιο είδος «στρατού» σε περίπτωση πολέμου".
Μέσα σε τρία χρόνια, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα πρέπει να αυξηθούν σε 120 χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένης μιας «στρατηγικής εφεδρείας».
Στο Βερολίνο θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος του στρατού από 181 σε 203 χιλιάδες άτομα. Δεν είναι εύκολο χωρίς θητεία. Το 2023, η Bundeswehr έκανε 18.802 προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ μόνο 27 περισσότερες από το 2022.
Στη Γαλλία υπάρχει έλλειψη τριών χιλιάδων, πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού. Εκεί πρόκειται να αυξήσουν τον αριθμό από 271 σε 275 χιλιάδες στρατιώτες.
Αν όλα αυτά δεν είναι πολεμικές προετοιμασίες για επικείμενο πόλεμο με την Ρωσία, τότε τι ακριβώς είναι;